Tirsdag, 5. december 2017 - af Majken Munk

Håndbolddebutant Kristina Jørgensen: Mine forældre er stolte

Kristina Jørgensen

Kristina Jørgensen

Foto: Lars Horn
Det 19-årige håndboldtalent Kristina Jørgensen blev overrasket over pladsen på VM-holdet, som vakte glæde i hele familien.

I Danmarks kamp i søndags løb Kristina Jørgensen for første gang på banen som en del af det danske A-landshold. Hun viste gode takter mod Japan og endte da også med at score sit første landsholdsmål. 

En stor overraskelse

Den dag, det 19-årige talent blev ringet op af landstræneren Klavs Bruun Jørgensen, blev hun noget forbavset.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

- Det kom som en stor overraskelse. Det var bare mega fedt. Jeg var så glad, da Klavs ringede. Jeg sad med mine forældre i bilen. De skreg og var mega glade. De var bare mega stolte. Det var fedt at dele sådan et stort øjeblik med sine forældre, fortalte debutanten til BILLED-BLADET inden VM.

Taget imod med kram

Godt nok er det første gang, at Kristina Jørgensen er en del af det danske landshold, men som ungdomsspiller har hun deltaget i slutrunder før. Heldigvis har resten af håndboldpigerne været gode til at tage imod debutanten. 

- Jeg synes, at pigerne har taget super godt imod mig. De er meget smilende og giver krammer, når man kommer. Det er dejligt, fortalte Kristina Jørgensen. 

Kristina Jørgensen

Kristina Jørgensen

Foto: AOP

Ansvar følger

For Kristina Jørgensen står det klart, at hun ikke er førstevalg på holdet, men hun bevarer en optimistisk tro på sig selv og kæmper for, at der bliver endnu flere minutter på banen. 

Foruden ansvaret på håndboldbanen, så er der også tradition for, at nytilkomne på holdet, skal igennem et ritual, som debutanter før også har været igennem, men det er endnu en hemmelighed for Kristina Jørgensen, hvad det indeholder. 

- Jeg ved det faktisk ikke endnu. Stine Bodholt og Line Haugsted har godt forberedt på noget, men nu må vi se. Jeg tror måske, man skal lave et eller andet underholdning, men jeg ved det faktisk ikke, fortalte hun med smil på læben. 

Kristina Jørgensen og resten af de danske håndboldpiger skal igen i aktion i aften mod Tunesien. Kampen bliver vist på DR 1 kl. 20.30.

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden