17. jan. 2018
Af Laura Dalgård Hansen

Håndboldhelten Rasmus Lauge: Hårdt at være væk fra børnene

Rasmus Lauge
Foto: Lars Horn
Det kører for Rasmus Lauge, som blev kampens spiller i Danmarks første kamp ved EM. Og på hjemmefronten går det også særdeles godt - Lauge er både nygift og nybagt far.

Det er strømmet ind med rosende ord om Rasmus Lauge, efter hans pragtpræstation i Danmarks storsejr mod Ungarn lørdag aften.

Rasmus Lauge stolt over at være på landsholdet

- Det er kæmpe stort. Jeg synes, det er sjovt, og jeg er stolt over det. Der er mange følelser, som spiller ind. Men mest af alt det med stoltheden og at man synes, det er sjovt. Ellers ville jeg ikke tage langt væk fra familien, forklarer Rasmus Lauge om det at være en del af landsholdet.

Men det er ikke kun på banen, at 26-årige Rasmus Lauge har succes. Den 7. oktober blev han far for første gang til lille Freja. Og godt en uge forinden sagde han og kæresten Sabrina ja til hinanden.

Nygift og nybagt far

- Det går rigtig fint, tak. Det er nyt det hele. Vores første barn. Alt er nyt. Som de fleste nybagte forældre siger, så er det hårdt arbejde. Du ved ikke altid, hvorfor hun græder, og oftest er det fordi, hun enten er træt eller sulten, så de to ting prøver man først af, fortæller landsholdsspilleren til BILLED-BLADET.

https://imgix.billedbladet.dk/3.02238158.jpg
Rasmus Lauge med fruen Sabrina
Foto: Jesper Sunesen / BILLED-BLADET

Rasmus Lauge sætter pris på Facetime

- Det er da hårdt. Der er mindre søvn, end der plejer. Der er lige pludselig et lille væsen, der er fuldstændig afhængig af dig. Det er en stor oplevelse, men jeg synes, det er fedt. Jeg nyder det.

- Derfor bliver det også ekstra hårdt at være væk, forklarer Rasmus Lauge, som er væk hjemmefra i knap en måned på grund af EM. Det bliver sindssygt hårdt. Jeg priser mig lykkelig for Facetime. Det bliver udnyttet til fulde, understreger han.

Læs mere om: