12. dec. 2023
Af Ulrik Ulriksen

Håndboldlandsholdets Julie Scaglione er frivillig: Findes der noget federe?

Julie Scaglione
Julie Scaglione
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Der er ikke noget bedre end at give den gas med en god gang leg i håndboldhallen. Julie Scaglione gør som frivillig alt, hvad hun kan for, at børn og unge skal hygge sig med den sport, hun selv elsker.

Der findes ikke noget federe end at støtte op om det fællesskab, der er på en håndboldskole.

Det ved håndboldlandsholdets Julie Scaglione alt om.

Julie er med til at give børn og unge en uforglemmelig håndboldoplevelse som frivillig på en håndboldskole.

- Jeg har været frivillig håndboldtræner på både Ry Håndboldskole og Skanderborg Håndboldskole, siger Julie Scaglione og fortsætter.

- Og det har jeg egentlig, fordi jeg godt kan lide at lære fra mig. Og fællesskabet omkring håndbold er altid noget, jeg har støttet op om, og da jeg var lille, var jeg også på håndboldskole. Så jeg synes bare, at hele konceptet med håndboldskole er helt kanon. Jeg husker det som, da jeg var på håndboldskole, at det var sindssygt sjovt. Det var tre dage, man bare glædede sig utrolig meget til. Det var hygge med veninderne. Det var skumhåndbold. Det var det hele, lyder det fra Julie, som har meget mere på hjerte i et Instagramopslag fra Dansk Håndbold Forbund.

Julie Scaglione vild med skumhåndbold

– Og jeg kan selv huske, at det var sådan nogle herrespillere, der kom og trænede os. Og det var nogen, man så op til. Og når de sagde noget, så stod man bare og lyttede. Jeg kan bare huske, at det var en megafed oplevelse at være frivillig træner på en håndboldskole, siger Scaglione, der fremhæver legen i håndbolden som det vigtigste.

- At være på håndboldskole er jo bare helt specielt. Både som frivillig træner, men også som barn. Der kommer noget hygge ind over det. Og det der leg med håndboldskolen. Og når man er på håndboldskole, så går det måske også meget op i, at det skal være sjovt. Og det står jeg rigtig meget inde for, siger Julie Scaglione og opfordrer andre til at stille op som frivillig håndboldtræner.

Læs mere om: