Onsdag, 14. december 2016 - af Majken Munk

Håndboldpigernes vej mod semifinalen

Anne Cecilie La Cour, Fie Woller, Kristina Kristiansen, Katrine Heindahl, Louise Svalastog Spellerberg, Anne Mette Hansen, Trine Østergaard

Anne Cecilie La Cour, Fie Woller, Kristina Kristiansen, Katrine Heindahl, Louise Svalastog Spellerberg, Anne Mette Hansen og Trine Østergaard.

Foto: Marius Lonesco
Efter tirsdagens uafgjort mod Rusland er pladsen i semifinalen ved EM i håndbold stadig usikker. Dog er pladsen hjemme, hvis de danske håndboldpiger slår Rumænien onsdag aften.

Det var noget af en gyser, da det danske håndboldlandshold i aftes løb på banen i håb om en sejr over de forsvarende olympiske mestre fra Rusland.

Inden kampen var der optimisme blandt spillerne, men bestemt også fra landstræner Klavs Bruun, der pointerede, at de seneste kampe mod Rusland er endt favorabelt for Danmark. 

Desværre endte kampen uafgjort, og Danmarks semifinaleplads er stadig i fare.

Håbet var at komme i Top-12

Semifinalen har faktisk ikke været målsætning for Dansk Håndboldforbund. Her har man forventet, at kvindelandsholdet ville ende i Top-12, men man håbede på at ende blandt de otte bedste hold.

Selv om de danske piger endnu ikke er sikret en plads i  Top-8, er den danske landstræner stolt af, hvad håndboldpigerne allerede har præsteret. 

- Hvis vi taber, kommer vi måske heller ikke i Top-8. Men nu vil jeg faktisk gerne sige, at selv om vi ikke kommer i Top-8, kan jeg godt være stolt, og det kan holdet også over den præstation, vi indtil videre har leveret, siger Klavs Bruun til TV 2.

En skæbnesvanger kamp

Hvis Danmark fortsat vil være med, hvor det er sjovt, skal håndboldpigerne vinde over Rumænien i aftenens kamp. Rumænien har hidtil vist gode takter, og så er det ikke at kimse af, at de har en af verdens bedste håndboldspillere i Cristina Neagu. Sidst Danmark mødte Rumænien i slutrunde-sammenhæng, bankede Cristina Neagu bolden i nettet 15 gange. 

Hvis kampen i aften ender uafgjort, er det Rumænien, der får pladsen i semifinalen, og Danmark må nøjes med at spille om 5.- eller 6.-pladsen. Hvis det ulykkelige skulle ske, at Danmark taber kampen, afhænger Danmarks placering af resultatet af kampen mellem Rusland og Ungarn. 

Du kan følge med i Danmarks knald eller fald-kamp kl. 18.25 på TV 2 i aften. 

LÆS MERE: Rikke Hørlykke gravid for anden gang

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden