17. jan. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Henrik Møllgaard: Svært ikke at blive påvirket

Henrik Møllgaard
Henrik Møllgaard
Foto: Lars H. Laursen
Erfarne Henrik Møllgard ved, at det er svært ikke at blive påvirket af, hvad der bliver sagt og skrevet under slutrunden, så han giver gerne gode råd til de yngre spillere.

Håndbold-VM i Egypten er i fuld gang, og med på det danske hold er igen 36-årige Henrik Møllgaard, som er en af de mest erfarne kræfter på landsholdet.

Og den erfaring deler han gerne ud af til de yngre spillere.

- Det kan sagtens ske, de kommer og spørger om noget rent praktisk, og så synes jeg selv, jeg er så klog, at jeg gerne øser ud af al min visdom. De får mange råd, som de sikkert ikke skal bruge til noget som helst, siger han med et smil.

Han husker selv, hvordan det var at være ny på landsholdet.

- Jeg vil gerne tro om mig selv, at jeg har styr på alting. Sådan går det ikke altid. Selvfølgelig har jeg med alderen og erfaringen fået en større ro omkring de ting, jeg skal bidrage med. Under de første slutrunder brugte jeg meget tid på, hvad der blev sagt og skrevet. Noget der ikke betyder noget. For det er det, vi taler om på taktikmøder og forlanger af hinanden på holdet, der betyder noget. Så er det lige meget, hvad Bent Nyegaard eller Ekstra Bladet giver af karakterer efter kampene, forklarer han og fortsætter:

- Det er nemmere, når man skal til sin tiende slutrunde og er blevet far, men det kan være svært, når man er til sin første slutrunde. Det vil jeg også gerne fortælle holdkammeraterne, for det er svært at lukke ude. Det er svært ikke at blive påvirket af det.

Henrik Møllgaard fik sin debut på landsholdet i 2006, og han spiller til daglig i Aalborg Håndbold.

Han og resten af håndboldherrerne spiller anden kamp ved VM søndag aften, og det er mod DR Congo.

Læs mere om: