Her er kvinden bag landstræner Klavs Bruun Jørgensen

Foto: Jan Christensen, DHF og Claus Fisker
Landstræner Klavs Bruun Jørgensen ved en masse om håndbold, og på hjemmefronten kan har sparre med sin hustru Rikke Hørlykke, der også har en flot fortid på håndboldbanen.

For tiden er landstræner Klavs Bruun Jørgensen, 45, i Japan, og forhåbentlig når han og håndboldkvinderne rigtig langt i kampen om de eftertragtede VM-medaljer.

Ægtepar med håndboldsucces

Selv har Klavs Bruun Jørgensen en lang fortid på håndboldbanen, og han har spillet over 150 kampe for herre-landsholdet. Men også hans hustru, 43-årige Rikke Hørlykke, ved også en masse om den populære sportsgren.  

Hun har nemlig også spillet for landsholdet, og her nåede hun at spille flotte 125 kampe.

Ung håndboldkærlighed 

Rikke og Klavs mødte hinanden, da de begge spillede i håndboldklubben Virum-Sorgenfri - hun var bare 18 år dengang. Kort tid efter blev de kærester, og i 2000 blev de gift. Sideløbende med deres private parløb har de begge haft nogle flotte håndboldkarrierer. 

Rikke Hørlykke nåede at vinde både EM-guld i 2002 og OL-Guld i 2004, inden hun indstillede sin professionelle karriere i 2006. På det tidspunkt var hun gravid med sit og Klavs’ første barn, Aksel. Nogle år senere fik de også datteren Karla. 

Rikke Hørlykkes nye liv 

Efter Rikke Hørlykke indstillede håndboldkarrieren, har hun flere gange optrådt på tv. I 2007 var hun med i ”Vild med dans”, hvor hun fik en flot tredjeplads med Mads Vad. Derudover har hun medvirket i blandt andet ”Mestrenes mester og ”Den store klassefest”, og så har hun også været tv-vært på programmet ”Spartan”.

I dag er Rikke Hørlykke coach og personlig træner.

I galleriet herunder kan du se, hvilke andre par der har fundet kærligheden på håndboldbanen. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden