17. jun. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Historiske billeder: Sådan blev Christian Eriksen hyldet i Parken

Christian Eriksen
Christian Eriksen
Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk
Der var mange i Parken og formentlig også hjemme foran tv-skærmen, som fik våde øjne, da Christian Eriksen blev hyldet i Parken under Danmarks kamp mod Belgien.

Christian Eriksen har i mange år været en fast del af landsholdet, men i EM-kampen mod Belgien torsdag aften må holdkammeraterne undvære ham.

Den 29-årige stjernespiller blev ramt af et hjertestop midt i kampen mod Finland, og han har siden været indlagt på Rigshospitalet.

Vild hyldest til Christian Eriksen

Men Christian Eriksen var bestemt ikke glemt torsdag aften.

På lægterne var der masser, der bar Eriksens navn på trøjen, og efter ti minutters spil blev han hyldet på hele Danmarks hjemmebane.

Bolden blev stoppet, hvorefter både det danske og belgiske hold samt dommerne og de mange tusinde tilskuere hyldede landsholdsstjernen.

"Hele Danmark er med dig Christian" stod der på et stort banner på lægterne, og det mærkede man tydeligt efter ti minutters spil.

Det var nogle særdeles rørende scener, der udspillede sig midt på hele Danmarks hjemmebane, der ligger blot få hundrede meter fra Rigshospitalet, hvor Christian Eriksen er indlagt.

https://imgix.billedbladet.dk/21168586836107_12mb_1.jpg
Klapsalver til ære for Christian Eriksen
Foto: Ritzau Scanpix

Også kronprinsesse Mary, kronprins Frederik og prins Christian samt prins Nikolai og prins Felix overværede det bevægende øjeblik i Parken.

Danmarks drenge fik en fantastisk start på kampen efter et hurtigt mål fra Yussuf Poulsen, og stemningen i Parken er euforisk.

https://imgix.billedbladet.dk/20210617-181318-l_68mb_1.jpg
Foto: Ritzau Scanpix

Læs mere om: