25. jan. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Hvem tror du bliver kaldt ”Tryllemusen”?: Jacobsen og Gidsel byder på ren magi

Nikolaj Jacobsen og Mathias Gidsel
Nikolaj Jacobsen og Mathias Gidsel
Foto: Ritzau/Scanpix
Lige nu kører det som smurt i olie for Danmarks håndboldherrer, der på banen byder på ren EM-magi ved Mathias Gidsel og på sidelinjen er repræsenteret af mirakelmageren Nikolaj Jacobsen.

Magi og mirakler af den sportslige slags er der masser af, når Danmarks herrelandshold i håndbold er på banen ved EM-slutrunden i Ungarn.

Danmark vandt komfortabelt over Holland mandag aften, og dermed har holdet allerede booket en plads i semifinalen.

Gidsel og Nikolaj Jacobsen er blandt profilerne

En af landsholdets store profiler på banen er ekvilibristen og målmaskinen Mathias Gidsel, der leverer det ene trick efter det andet, så han får vristet sig fri af store forsvarsspillere og kan banke bolden i kassen nærmest efter behag.

Man skulle tro, at det er Gidsel, der har fået det pudsige tilnavn eller kælenavn ”Tryllemusen”, fordi han er så hurtig og nærmest overnaturlig gennembrudsfarlig med finter af en anden verden.

Men nej, faktisk bliver Gidsel af gode venner kaldt ”Mini”, fordi han som ungdomsspiller i Skjern var en smule klejn.

Det er Danmarks markante styrmand udenfor banen, landstræner Nikolaj Jacobsen, der er kendt som ”Tryllemusen” i hardcore håndboldkredse.

Højtflyvende håndboldhelt i Tyskland

Det særlige navn ”Tryllemusen” eller ”Zaubermaus” fik han som højtflyvende, højtråbende og hyppigt scorende fløjspiller i Tysklands og verdens vel nok stærkeste håndboldklub THW Kiel.

Her var Jacobsen for en del sæsoner siden en giga-stjerne og regnedes for klodens bedste fløjspiller.

Blandt andet fordi han kunne ophæve tyngdekraften, når han svævede ind over 3-meterstregen.

Tilmed kunne Jacobsen med bolden gøre ting, der aldrig var set før, og hans skudrepertoire var på alle måder banebrydende.

Det eneste, han faktisk ikke kunne med en bold, var at få den til at tale…så vidt vides.

Publikum i Ostseehalle i Kiel og hele den tyske sportspresse elskede Nikolaj og døbte ham kærligt ”Zaubermaus”, og det bliver han faktisk stadig kaldt af en del af sine gamle holdkammerater fra Bundesliga-årene.

Tør nok ikke kalde ham ”Tryllemusen”

Om de danske landsholdsspillere tør kalde Nikolaj for ”Tryllemusen”, når hans temperament koger midt i kampene ved EM-slutrunden, er nok højst tvivlsomt.

Til gengæld tør EM- håndboldeksperten fra svensk tv, Nikolajs tidligere Kiel-kammerat Magnus Wislander, helt sikkert.

Læs mere om: