24. mar. 2023
Af Regitze Ørnstrup Christensen

Inden vigtig aften fik Rasmus Højlund et par gode råd fra sin far

Rasmus Højlund
Rasmus Højlund.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Rasmus Højlunds far gav lige sin søn et par gode råd med på vejen, inden hans første startdebut.

At træde ind foran 35.000 tilskuere kan umuligt gøres uden lidt nerver.

Og måske ekstra mange, hvis det er en af de første gange.

Torsdag aften startede den danske angriber Rasmus Højlund inde for første gang i sin kun tredje landskamp for A-landsholdet. Noget han til TV 2 blandt andet har sagt, var en drengedrøm, der gik i opfyldelse.

Men med nerver kommer også nervøsitet og spænding, for når man står i sådan en kulisse, så skal man helst præstere. Og helst godt.

Derfor var det da også kærkomment for den 20-årige angriber, at hans far, Anders Højlund, og landstræner Kasper Hjulmand lige gav ham et par gode råd og ord med på vejen.

- Jeg havde snakket med min far inden kampen. Både han og Hjulmand sagde til mig, at jeg selvfølgelig skulle gøre mit bedste, men jeg skulle også huske at nyde det, fortalte Rasmus Højlund til TV 2 Sport efter kampen.

Og sit bedste gjorde han.

Rasmus Højlund scorede nemlig hele tre mål i den første EM-kvalifikationskamp mod Finland torsdag aften. En kamp der endte 3-1 i danskernes favør.

De gode råd tager han formentlig med sig videre, for selvom det gik godt torsdag aften, så skal han jo helst fortsætte sin gode stime mange år frem.

Og han får allerede for det igen søndag aften.

Her møder spiller Danmark nemlig videre om billetten til EM-slutrunden i 2024, når de på udebane møder Kasakhstan.

Læs mere om: