5. dec. 2010
Af af John Lautrup

Jan Magnussen er kommet sig oven på kæmpefiaskoen

Jan Magnussen med sin kone Chrisser og sønen Luca.
Jan Magnussen med sin kone Chrisser og sønen Luca.
Foto: Krestine Havemann
Først var han verdens største Formel 1-håb. Så var han en kæmpefiasko. Og nu er han bare lykkelig.

Jan Magnussen og hustruen Christina fortæller om glæder og sorger ved et liv i overhalingsbanen. Og om børn, som måtte køre i hans hjulspor.

Der er løbet meget benzin i tanken siden den sommer i 1998, da Jan Magnussen slingrede af sin planlagte livsbane og ramte en mur af mørk depression. En glad familiefar tager imod i døren til luksusvillaen i Roskilde. Han kunne ikke have det bedre.

- Jeg er så glad for at være, hvor jeg er i dag, at jeg dårligt tør tænke tanken, at jeg var blevet i Formel 1. Så havde jeg måske boet i Monaco og været pisse-ensom. Nej, jeg elsker, hvor jeg er, også som menneske, siger den 37-årige racerkører, som i sidste uge udgav sin selvbiografi "En fiaskos perfekte liv".

Drømmene blev knust

Danskeren var udråbt til at være den næste Ayrton Senna, legenden over dem alle i Formel 1. Men han havnede i et dårligt team, der i 1998 fyrede ham efter bare halvanden sæson. Hans drøm om at blive Formel 1-verdensmester var knust, og han måtte i en periode tage anti-depressiv, medicin for at dulme smerten.

Jan Magnussen rejste sig heldigvis hurtigt og har siden kørt stærkt i amerikansk motorsport. Her passer den afslappede og kammeratlige atmosfære ham meget bedre end den kolde og dybt kommercialiserede verden i Formel 1.

Konen var med hele vejen

I årevis blev han fulgt rundt til alle løbene i USA af sin kone, Christina, kaldet Chrisser. Hun er grafisk designer og fotograf, men livet som medrejsende hustru stoppede, da hun for 15 måneder siden fødte Luca.

Og en lille ny er på vej. Chrisser er sat til at føde i juni, men skal ikke regne med at kunne holde manden i hånden under fødslen. Terminen falder sammen med årets 24-timers løb i Le Mans.

Læs mere om: