11. jan. 2024
Af Luise Marie Bekker

Jan Pytlick om sin søn, Simon Pytlick: Tvivlede på ham

Simon og Jan Pytlick.
Simon og Jan Pytlick.
Foto:Dan Mariegaard ogErnst Van Norde / Ritzau Scanpix / TV 2
Jan Pytlick vidste ikke, om sønnen havde, hvad der skulle til for at dyrke elitesport.

Selv om Simon Pytlicks mor var på håndboldlandsholdet i 90’erne, og hans far har været træner siden 1999, lå det ikke altid i kortene, at det i dag 23-årige sydfynske talent skulle samme vej.

Han spillede som dreng håndbold for sjov – ikke for at være den bedste. Derfor kunne han finde på at lade som om, han var skadet, så en anden på holdet kunne få spilletid.

– Han kunne komme hjem efter at have vundet en kamp og være rigtig ked af det, fordi nogle af hans medspillere ikke havde spillet. Jeg vidste ikke, om han kunne begå sig i elitemiljøet, hvor det er egoistisk, når man skal være med blandt de bedste. Og jeg vidste ikke, om han havde de nødvendige rundsave på albuerne, fortæller Jan Pytlick om sin søn i TV 2-dokumentaren ”Simon Pytlick – i medgang og modgang”.

Måtte sige nej

Men Simons talent udviklede sig, og det rykkede virkelig, da han kom i teenageårene.

En agent ringede til familien Pytlick og sagde, at Paris var meget interesseret i ham.

Men forældrene slog i bordet.

Beskeden var klar til den skuffede dreng: ”Glem det!”

Både Jan Pytlick og Berit Bogetoft vidste, at man skal have mange ting med i sin rygsæk, inden man skal ud på så store adresser på egen hånd.

Og som Simon siger i dokumentaren:

– Jeg vidste dårligt nok, hvordan en opvaskemaskine fungerede, så hvordan skulle jeg kunne stå på egne ben i Paris? Jeg accepterede med tiden, at mine forældre sagde nej.

Som vi ved, endte det jo godt for Simon.

Han spiller i dag til daglig for SG Flensburg-Handewitt og har scoret et ikke ubetydeligt antal mål for det danske herrelandshold.

Læs mere om: