28. jun. 2011
Af af Casper Nielsen

Jason Watt: Jeg skal opereres i hjernen

Jason Watt
Jason Watt og tvillingerne Filuca og Noah samt lillebror Silas.
Foto: Lars Laursen
Som et forsøg på at undgå de stærke fantomsmerter, skal Jason Watt opereres i hjernen.

- Det kan blive værre, og det kan blive bedre. Men nu kaster jeg terningerne og håber, at jeg ikke er den ene ud af de 200, det statistisk set går galt for, så jeg ender med at få hjerneblødninger, siger Jason Watt, 40.

Den invalide racerkører har bestilt tid til en såkaldt Deep Brain Stimulation på Skejby Sygehus - en hjerneoperation, der forhåbentligt kan få fantomsmerterne i hans ben til at forsvinde.

- Operationen er bestilt til januar måned 2012, så der er god tid. Men selv om jeg selvfølgelig godt ved, at der er en risiko ved sådan et indgreb, er jeg villig til at løbe den. Det er jo ikke sådan, at jeg i hverdagen går og brokker mig og ikke er glad. Men nu har jeg i 10 år taget stærk medicin mod fantomsmerterne i mine ben. Det føles, som om jeg sidder med benene i iskoldt vand. Det prikker og stikker i dem konstant. Tænk, hvis man kunne overvinde det, siger Jason. Og tilføjer med tankerne på sine tre børn, tvillingerne Filuca og Noah, 9, samt lille Silas på fire:

- Medicinen gør jo, at man bliver lidt sløv. Tænk, hvis mine børn kunne se, at far ikke bare - igen - sidder dér i sofaen og er træt i masken, men pludselig kan få meget mere overskud, siger Jason.

Sidste forsøg gik galt

Sidste år gennemgik han en TV-overvåget operation i Aarhus. Her fik han indopereret en chip i rygsøjlen i et forsøg på at få følelsen af smerter i de ellers følelsesløse ben til at forsvinde. Men det gik slet ikke.

- Efter fire timers operation måtte lægerne desværre lukke mig sammen igen uden resultat. Der opstod komplikationer med hul på rygmarvshinden, så væske løb ud. Jeg måtte ligge ned i tre dage i håb om, at hullet ville lukke sig selv. Men da jeg kom hjem, fik jeg det dårligt, blev svimmel, havde hovedpine, og så konstaterede lægerne, at der stadig var hul på rygmarven, sagde Jason dengang.

- Så jeg måtte en tur mere på hospitalet, hvor de åbnede mig op, brækkede knogler væk, limede rygraden og lukkede mig til igen. Men jeg er jo stædig, og jeg hader at tabe, derfor er jeg villig til at prøve, om denne operation kan gøre livet mindre smertefuldt, siger den hærdede sportsmand.

Læs mere om: