7. dec. 2013
Af dkeditorial

Jeanette Ottesen efter skilsmissen: Var ikke klar til børn

https://imgix.billedbladet.dk/lost_media/35666.jpg
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Den danske svømmestjerne afslører, at hun og eksmanden Bobby Gray havde planlagt at få børn snart.

- Jeg havde egentlig planlagt et nyt liv efter OL sammen med min mand. Jeg glædede mig som en sindssyg til det helt almindelige liv, vi skulle have, for vi var begge trætte af, at alt var så centreret om min svømning og altid havde været det. Vi talte om at få børn, og jeg var fast besluttet på at droppe svømningen.

Sådan siger den danske svømmestjerne Jeanette Ottesen i et stort interview med Berlingske - kun få dage inden EM i svømning starter på hjemmebane i Herning.

OL i London 2012 blev ikke den succes, som Jeanette Ottesen havde håbet på, og hun nærmest flygtede fra svømningen efter den enorme skuffelse, legene blev. En flugt, der altså var helt uden svømningen - og plus familie og børn.

Måtte til psykolog

Men efter en hård vinter blev det forår - også i Jeanette Ottesens sind, der dog fik hjælp af en psykolog til at komme videre - og ikke mindst erkende, at hun slet ikke var færdig med at vinde medaljer til Danmark.

Som hun siger:

- Jeg var ikke klar, jeg kunne pludselig ikke se mig selv slå mig ned med børn og leve det helt almindelige liv, jeg havde gået og sukket så meget efter, siger Jeanette Ottesen til Berlingske.

Kom bag på Bobby

Beslutningen kom ikke kun bag på svømmeren selv, men også hendes mand, Bobby, som hun havde været gift med i tre år - og sammen med siden hun var bare 16 år gammel.

- Jeg var nået frem til, at jeg elsker min svømning højt, at jeg elsker det liv, der er forbundet med det. Med alle de afsavn, der også er, siger Ottesen, der intet dårligt at sige om eksmanden.

- Bobby har sit liv, der er også sket meget for ham, jeg har mit. Og det er sådan, det skal være, siger Jeanette Ottesen og understreger, at hun for alvor er ovenpå:

Jeg flyttede hjemmefra og direkte sammen med Bobby, som også altid har været der for mig. Jeg har aldrig prøvet at klare mig alene. Det vil jeg nu, og det kan jeg sagtens.

Læs mere om: