17. jan. 2016
Af af John Lautrup

Jesper Nøddesbo: EM-medaljer og børn venter forude

Jesper Nøddesbo
Jesper Nøddesbo
Foto: Lars H. Laursen
Jesper Nøddesbo har brug for adspredelse under EM-slutrunden i håndbold. Den får han fra sine døtre og bøgernes verden

Jesper Nøddesbo, 35 år, har en ekstra gulerod at stile efter, når han og holdkammeraterne i disse dage kæmper om EM i håndbold i Polen. Hans kone, Rikke, har lovet at dukke op med døtrene, Vida, fem år, og Luna, 1 år, hvis holdet når langt.

- Det håber jeg selvfølgelig sker, selv om verden er blevet mindre med Facetime. Det hjælper lidt på savnet, at man hver dag lige kan se dem og sludre med dem, siger Jesper Nøddesbo, der til daglig bor i Barcelona, hvor han spiller for storklubben, FC Barcelona.

Jesper Nøddesbo: Fantastisk at være far

- Det er fantastisk at være far, men det er også hårdt i de perioder, som nu, hvor man er væk fra børnene i så lang tid. Men perioder med afsavn er et bevidst valg, man tager som professionel håndboldspiller, og når man har truffet det valg, må man også stå 100 procent inde for det, siger Jesper Nøddesbo.

Han er en læsehest, så når han ikke snakker med familien, har han altid sin e-bogslæser i nærheden til at fordrive fritimerne under slutrunden. Lige nu er han i gang med Tor Nørretranders' populærvidenskabelige bog "Det generøse menneske".

- Det giver mig et break fra den boble, som håndbold er. Det betyder utrolig meget for mig at kunne forsvinde ind i den litterære verden, hvor det netop handler om alt muligt andet end håndbold, siger han.

SE VIDEO: Jesper Nøddesbo bager kage til sin bedstemor

Læs mere om: