Jesper Skibby var tæt på at begå selvmord

Jesper Skibby.
Jesper Skibby.
Foto: AOP

Den tidligere cykelstjerne blev så depressiv af doping, at han ville gøre en ende på tilværelsen.

Mandag, 26. august 2013 - af Lisbeth Grube

I sine dage som professionel cykelrytter var Jesper Skibby udadtil glad og fjollet, men i virkeligheden lå der en mørk dyne over ham. Skibby dopede sig i tiden fra 1991 til 2000 for at køre stærkt, og de mange stoffer ledte til en depression, som gjorde hans sind destruktivt.

- Jeg har overvejet, om livet var værd at leve. Så langt har jeg været ude. Det var den slags depressive tanker, som jeg har måttet leve med. Jeg har gået og tænkt på, hvordan det var nemmest af komme fra den her fucking lorte-verden på. Jeg tænkte, at hvis det her fortsætter, så stopper jeg det selv. Jeg gider det ikke mere, siger Jesper Skibby til BT.

Misbruget gik ikke kun ud over Skibby selv. I dag, hvor dopingen er fortid, piner det Skibby, at han svigtede sin ældste datter, Nicoline.

- Og det handler ikke om, at jeg ikke tog hende med i Zoologisk Have. Det handlede dybest set om, at jeg ikke var der for hende. Skide være med Tivoli-turen. Det vigtigste var, at jeg ikke var til stede, når hun havde brug for mig. Det var jeg overhovedet ikke, erkender Jesper Skibby.

Se Jesper Skibby i sidste afsnit af ”Doping Epidemien” på DR1 i aften, mandag.