Søndag, 8. januar 2023 - af Stine Ramlyng og Jo Carlsen

Jonas Vingegaard om fremtidsplaner: Slut med at cykle

Trine Marie Hansen og Jonas Vingegaard
Trine Marie Hansen og Jonas Vingegaard
Foto: René Schütze
Jonas Vingegaard og kæresten er enige om, at hans karriere skal slutte på toppen. Derfor får cykeleventyret også en ende før den i dag 26-årige Tour de France-vinder fylder 35 år. Det siger han i et nyt interview med BILLED-BLADET.

– Ja, vi har jo snakket om, at der er mange cykelryttere, der fortsætter med at være sportsdirektører efterfølgende, og derfor stadig rejser meget, og det synes vi ikke er en god idé efter karrieren.

- Jeg kommer heller ikke til at fortsætte med at køre løb, til jeg er 35 eller 40 år. Det, synes jeg også, er lang tid at være væk fra familien, siger Jonas Vingegaard i et interview i BILLED-BLADET. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Slutter mens legen er god 

Han og kæresten Trine har dog ikke sat en specifik deadline for, hvornår cykeleventyret slutter. For Trine handler det om at stoppe, mens legen er god:

– Det ville være hårdt for mig at skulle hive en mand ud, som er på vej ned, og som er bedrøvet over, at han ikke er så god mere, og at han ikke kan følge med de unge ryttere. Så det, jeg har sagt til Jonas, er, at jeg synes, at han skal slutte på toppen. Fordi det, tror jeg, bliver det bedste afsæt for vores videre liv sammen. 

Parret taler tit og åbent om, hvad fremtiden mon bringer. De glæder sig til at kunne være sammen med deres familie og venner og til at have mere tid sammen i Glyngøre.

Vi hører til i Glyngøre

Derfor er det også vigtigt for dem at bevare en tilknytning til den lille by, så de har et liv at vende tilbage til, når Jonas’ ben ikke kan mere. Selv om mange har undret sig over, at de bor i Glyngøre, har de aldrig overvejet at flytte ud i verden, for Glyngøre er deres – og ikke mindst datteren Fridas – hjem.

– Hvis vi havde boet i Monaco, havde Monaco ikke fejret os på den måde, som Glyngøre gjorde. Vi er glyngøreboere. Vi er lokale og ikke på den måde verdensborgere. Vi hører til et sted, og det, tror jeg også, er rigtig rigtig sundt. At hvis noget brænder på, så ved man, hvor man hører til, siger Trine i interviewet.

Vil skabe forretning sammen

De har lige sat et hus i stand her i Glyngøre, og det, syntes de begge, var virkelig skægt. Faktisk så skægt, at de overvejer at gøre det til en karrierevej i fremtiden.

– Vi kan godt lide at investere, så vi forestiller os, at vi gerne vil skabe en forretning i det en gang. Men ikke dumt, det er ikke sådan, at vi bare fyrer pengene af, sådan er det ikke, skynder Jonas sig at tilføje.

– Nej nej, selvfølgelig ikke, griner Trine og sætter lidt flere ord på:

– Vi kan godt lide at investere vores penge i noget, vi godt kan lide, som kunst og huse. Vi er meget lyststyrede, så det, vi investerer i, skal være værdifuldt for os. I det hele taget skal det, vi gør her i livet, give mening for os alle tre.

Det store og ærlige interview med cykelparret kan læses i BILLED-BLADET nr. 1, 2023.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden