5. apr. 2024
Af Sofie Nymand

Kan Jonas Vingegaard blive klar til touren efter voldsomt styrt? Nu svarer sportslægen

Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Sætter det voldsomme styrt en kæp i hjulet for Vingegaards mål om at vinde touren for tredje gang i træk? Nu svarer sportslægen.

Sportslægen giver nu sit bud på, hvorvidt Jonas Vingegaard kan deltage i årets Tour de France.

Det skriver TV 2 Sport.

Udtalelsen kommer efter den dobbelte Tour de France-vinder torsdag styrtede i cykelløbet Baskerlandet Rundt.

Under en nedkørsel blev Vingegaard revet ned i et højresving. Herefter lå han i græsset og signalerede, at han var i smerte. Han blev iført halskrave og lagt på en båre, hvorefter han blev kørt afsted i en ambulance.

Heldigvis skulle der ikke gå længe, før både han og andre kunne ånde en smule lettet op.

Meldingen lød, at Jonas Vingegaard har brækket kravebenet og flere ribben. Det var dog ikke gået så galt, som det kunne have gjort, og det vækker optimisme i forhold til sæsonens helt store mål.

Jonas Vingegaards store mål er nemlig at vinde Tour de France for tredje gang i træk. Touren begynder den 29. juni, men det grimme styrt rejser naturligvis spørgsmålet om, det overhovedet er muligt for Vingegaard at hoppe på cyklen til den tid.

Men ifølge Team Danmark-læge Thøger Persson Krogh er der på nuværende tidspunkt ingen grund til, at han ikke kan det. Og til at starte med, kan han sætte sig på den hjemme i stuen.

– Han kan være relativt hurtigt oppe og sidde på sin hometrainer og vedligeholde sin form, og det er alfa og omega i forhold til hans gameplan.

– I løbet af de første uger vil han formentlig være tilbage og kan holde sin form ved lige. Hvad angår løb, går der nok seks til otte uger, men det er underordnet, for det vigtigste for Vingegaard er, at han kan vedligeholde sin form, siger sportslægen til TV 2 Sport.

Læs mere om: