Tirsdag, 15. juni 2021 — af Laura Dalgård Hansen

Kasper Hjulmand: Christian Eriksen er hjertet på vores hold

Kasper Hjulmand
Kasper Hjulmand
Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk
Landstræner Kasper Hjulmand sætter ord på den enorme betydning, Christian Eriksen har for det danske landshold.

Det er nu tre dage siden, Christian Eriksen faldt om midt i Parken og hele Danmark var i chok.

Siden har landsholdet brugt tiden på at bearbejde den tragiske oplevelse, og mandag var hele holdet også på træningsbanen.

Christian Eriksen kan ikke erstattes

Torsdag spiller de deres anden kamp ved EM, og tirsdag går forberedelserne for alvor i gang. Det bliver uden Christian Eriksen, som fortsat er indlagt på Rigshospitalet og bliver undersøgt nærmere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På et pressemøde tirsdag satte landstræner Kasper Hjulmand ord på den enorme betydning, som den 29-årige stjernespiller har for landsholdet.

- Han er hjertet på holdet. Hans beslutninger, hans enorme evne til at tage kontrol over rummene, hans pasningsspil og hans overblik. Vi kan ikke erstatte ham, men vi må gøre noget andet, og vi vil helt sikkert stille op med et stærkt og sammentømret hold, der er klar til at kæmpe, sagde Kasper Hjulmand.

Det er helt afgørende for både ham og spillerne, at de ved, at deres holdkammerat har det godt, og derfor kan de nu også fokusere på den afgørende kamp mod Belgien.

- Det betyder alt, at christian har det godt. Det betyder alt for, vi kan komme videre, sagde landstræneren, der understregede, at holdet er klar til at give belgierne kamp til stregen.

Han er fortsat også fuld af beundring over, hvordan spillerne lørdag aften gik på banen og afsluttede kampen mod Finland.

- De her drenge er ægte krigere. At kunne gå ud og levere på et højt niveau med den baggrund, det kan jeg kun lette på hatten for, og det kan vi være ekstremt stolte over. Der er så meget kraft, mandsmod og en ageren og en adfærd, jeg er fuld af beundring over for.

Danmark spiller mod Belgien torsdag aften fra klokken 18.00.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden