Mandag, 2. juli 2018 - af John Lautrup

Kasper Schmeichel: Hele verden jubler over kong Kasper

Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel

Foto: AOP
Kasper Schmeichel har indtil nu været VM's bedste målmand, og udlandet hylder ham i nederlagets stund.

Kasper Schmeichel kan om ikke andet så sole sig i en hel fodboldverdens hyldest, dagen efter at Danmark røg ud af VM i en højdramatisk ottendedelsfinale mod Kroatien. 

"Kroatien besiegt Elfer-Kasper!" (Kroation besejrer straffesparks-Kasper), skriver den tyske boulevardavis "Bild" i anerkendelse af, at det i hvert fald ikke var den danske fantommålmands skyld, at kampen blev endestationen for Danmark. 

Kaspers far, Peter

I de sidste minutter af den forlængede spilletid reddede Kasper Schmeichel et straffespark fra den kroatiske superstjerne Luka Modric ved stillingen 1-1. Dermed skulle kampen afgøres i straffesparkskonkurrence, hvor han reddede yderligere to skud fra de kroatiske skytter. Desværre var hans fabelagtige redninger ikke nok, for Christian Eriksen, Lasse Schøne og Nicolai Jørgensen viste ikke samme koldblodighed og brændte deres straffespark.

 Kroatiske medier hylder Schmeichels "heltemod", og i Norge skrev den tidligere landsholdsspiller Jan Aage Fjortoft på sin Twitter-profil: "Kasper er ikke Peters søn, Peter er nu Kaspers far".

"Man of the match"

BBC kårer Kasper Schmeichel til "Man of the match", kampens bedste spiller, og konstaterer, at han med sine i alt tre straffesparksredninger og fremragende indsats i kampen ikke kan klandres for Danmarks nederlag. 

Også Skysport har danskeren som "Man of the match" og skriver: "Kasper Schmeichel var selve sindbilledet på den danske figtherånd og havde nerverne til at psyke Modric dybt inde i den forlængede spilletid. Og han var heroisk i straffesparkskonkurrencen, selv om det skulle vise sig at være ligegyldigt." 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden