Kræftramte Lars Høgh: Sådan har jeg det i dag

Foto: Thomas Lauersen
Lars Høgh har fået en god melding. Den gamle Mexico-helt fra 1986 og landsholdets målmandstræner har ikke mere cancer i sig, og er derfor holdt op med kemo-behandlingerne.

Beskeden ”kræft i bugspytkirtlen” fik Lars Høghs verden til at ramle.

Men ti måneder efter operation og kemobehandling er den gode gamle Mexico ’86-målmand atter i vigør.

– Jeg har det godt, og er på rette vej. Lægerne siger ikke, jeg er rask, men jeg har ikke noget cancer i mig mere, og jeg er holdt op med kemobehandlingerne for fem uger siden, så i mit eget hoved er jeg rask, fortalte den 60-årige fynbo og landsholdsmålmandstræner til BILLED-BLADET, da han sammen med fruen Tine gik til gallaaften i Fodboldfonden på Tivoli Hotel & Congress Center i København.

Lars Høgh fik kræft sidste år

Lars Høghs kræftsygdom blev meldt ud den 17. august sidste år.

Høgh var nødt til at indstille sit virke som målmandscoach i Brøndby IF. Alt styrke og positiv energi skulle sættes ind på at slå sygdommen. Høgh blev opereret i hele otte timer – men det gik godt.

- Jeg tror måske, jeg har haft en vis fordel ved at være sportsmand og være i forholdsvis god form, da det blev opdaget. Efterfølgende har man også haft nogle mentale måder at bearbejde det på – og jeg har ikke været bange på noget tidspunkt, så ja - jeg bruger et mentalt værktøj til at bearbejde det.

- Men efterfølgende har jeg kigget tilbage og konstateret, at der altså er under 10 procent overlevelsesmuligheder, sagde Høgh ærligt.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

En dag ad gangen

For familien – Lars Høghs søn Jonas, datteren, DR-sportens Josefine Høgh og fru Tine har det været en afsindig opslidende tid.

– Ja, det har været hårdt, men Lars er sej, og så har vi taget det én dag af gangen, siger fru Tine Høgh.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden