14. aug. 2016
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik festede med de danske medaljevindere

Lærke Berg Rasmussen, kronprins Frederik, Anne Dsane Andersen
Lærke Berg Rasmussen, kronprins Frederik, Anne Dsane Andersen
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Mit under en officielle danske OL Rio 2016-reception i Brasilien kom nyheden om Pernille Blumes OL-guld. Det fik hele salen og kronprins Frederik til at juble.

Danske topatleter, trænere, ledere og kronprins Frederik var lørdag aften samlet i Rio de Janeiros fornemme yachtklub i anledning af den officielle OL Rio 2016-reception. Fra start til slut var der herlig gang i den.

Allerede under velkomstdrink-seancen søgte kronprinsen et par af de idrætsfolk, der havde medaljer om halsen til galla-begivenheden. Frederik sludrede blandt andre med gutterne fra 4000 meter forfølgelsesløb-holdet. Cykelrytterne vandt fredag bronze. Kronprinsen hyggede sig også med de to roere, Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen, der ligesom cykelrytterne fik bronze i løbet af fredagen.

https://imgix.billedbladet.dk/20160814_jsu6121_copy.jpg
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

Fut i festen

Efter treretters menu, kongelig tale og nationalsang med minister Bertel Haarder som forsanger kom aftenens absolutte højdepunkt. Et lokalt sambaorkester og en flok fjerprydede og veltrænede dansere gjorde deres entré og satte for alvor fut i festen.

Kronprins jublede over Pernille Blumes guld

Kronprinsen og de mange olympiske atleter så ud til at nyde musik og dans, og flere af de måske lidt stivbenede danskere lod sig inspirere så meget af en gode stemning og de heftige rytmer, at de trådte ud på dansegulvet og forsøgte sig med en nordisk udgave af sambaen. Undervejs blev feststemningen ikke mindre god af, at Dansk Idræts Forbunds Morten Mølholm greb mikrofonen og kom med en gylden nyhed fra det olympiske svømmestadion.

- Pernille Blume har vundet guld i 50 meter fri. Det er helt fantastisk, lød det fra Mølholm, og så jublede både kronprinsen og alle andre ved festen.

Læs mere om: