Landstrænerne fortæller: Her er forskellen på mandlige og kvindelige spillere

Jesper Jensen og Lars Jørgensen

Jesper Jensen og Lars Jørgensen

Foto: Kaspar Wenstrup
Ifølge Jesper Jensen og Lars Jørgensen er der stor forskel på mandlige og kvindelige håndboldspillere.

De danske håndboldkvinder har kæmpet sig hele vejen til semifinalen ved EM, og lige bag dem står to af dansk håndbolds største koryfæer.

Nemlig landstræner Jesper Jensen og assistenttræner Lars Jørgensen.

Jesper Jensen: Damehold er mere nuancerede

De har begge to haft en flot karriere på herrelandsholdet, og efter deres aktive karrierer sluttede, har de arbejdet med kvindelige håndboldspillere.

Og de kan begge skrive under på, at der er stor forskel på herre- og kvindehåndbold.

- Vi skal bruge lang tid, hvis vi skal snakke om forskelle på mænd og, griner Jesper Jensen.

- Der er kæmpestor forskel, både tiltaleformen, men også de dårlige jokes, der flyver af sted i et herreomklædningsrum. De skal ikke smides af sted i et dameomklædningsrum. Det kan de selv gøre, men piger er måske bare lidt mere eftertænksomme.

- I denne her isolationssituation ville drenge bare skulle have en Playstation og et spil Fifa og en sofa og en pose chips, og så klarer de sig i tre uger. Et damehold er mere nuanceret. Der skal være tid til dialog og snak, og man skal kunne være ved hinanden og passe på hinanden. Og det betyder rigtig meget, at alle har det godt, for piger tager det rigtig meget på sig, hvis der er én, der ikke har det godt. Drengene ville tænke, at det var hans eget problem, og at vi er her for at præstere, forklarer Jesper Jensen.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Assistentlandstræneren peger på en anden ting, hvor han også har erfaret, at der er stor forskel på mænd og kvinder.

- Jeg synes, kvinder er mere disciplinerede. Jeg har endnu ikke overværet en eneste dårlig håndboldtræning. Selv om de har rejst hele natten, laver de en super præstation. Det var ikke helt det samme med de hold, jeg spillede på, fortæller Lars Jørgensen med et grin.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden