26. nov. 2013
Af John Lautrup

Lars Christiansen: Jeg var rasende på Wilbek

Lars Christiansen
Lars Christiansen
Foto: AOP
Håndboldstjernen Lars Christiansen endte sin landsholdskarriere i et bittert opgør med landstræner Ulrik Wilbek, fremgår det af hans selvbiografi.

"Raseriet koger inden i mig".

Sådan beskriver Lars Christiansen sin reaktion, da landstræner Ulrik Wilbek degraderede ham til B-landsholdet i en træningslandskamp mod Tyskland.

Og raseriet lagde sig ikke lige med det samme, fremgår det ifølge BT af Lars Christiansens selvbiografi "Når sandheden skal frem", der udkommer på fredag.

Danmark havde lige vundet EM 2012 med Lars Christiansen som anfører, og nu skulle holdet hyldes i en hjemmekamp mod Tyskland. Anføreren havde 20 år på bagen som landsholdsspiller, og hans syntes simpelthen ikke, at Wilbek kunne være bekendt at sætte ham af holdet til den hjemlige hyldestkamp.

Fik ikke OL-drøm opfyldt

Den weekends landskampsamling skulle vise sig at blive Lars Christiansens sidste. Han fik ikke sin drøm om at slutte karrieren ved sommerens OL i London 2012 opfyldt, og han erkender i bogen, at han heller ikke var god nok.

Så han bebrejder ikke Wilbek, men han var stadig sur over degraderingen til B-holdet i den pågældende kamp. Deres mellemværende fik dog en lykkelig slutning, da Wilbek til sidst strakte hånden frem.

Er blevet gode venner

-Et stykke tid efter OL kom der også en god afslutning på hele balladen mellem Ulrik Wilbek og mig. En dag fik jeg en mail fra ham, hvor han tilbød mig en afskedskamp på landsholdet, så jeg kunne sige ordentligt farvel til fansene. Det syntes han, at jeg fortjente at få. På det tidspunkt må jeg indrømme, at jeg stadig var bitter på ham over de ting, der skete til sidst i min landsholdskarriere, så jeg havde simpelthen ikke lyst til at være en del af et arrangement sammen med ham. På den anden side så var det flot af ham at skrive den mail, når vi nu havde været i totterne på hinanden, skriver Lars Christianansen ifølge BT i bogen.

Han bad derfor først om et møde med Wilbek. De mødtes på et hotel, hvor luften blev renset. De er stadig uenige om aspekter af forløbet, men den dårlige stemning er fortid.

Til januar er der i øvrigt EM i herrehåndbold på hjemmebane - og herefter stopper Ulrik Wilbek selv sin landstrænerkarriere.

Læs mere om: