16. aug. 2016
Af af Ulrik Ulriksen i Rio

Lasse Norman Hansen skiftede guld ud med bronze

Lasse Norman Hansen.
Lasse Norman Hansen.
Foto: AOP
For cykelrytteren Lasse Norman Hansen har OL i Rio været en succes, og han kæmpede sig mandag aften til en bronzemedalje i omnium.

Den 24-årige cykelrytter Lasse Norman Hansen fik sit store gennembrud for fire år siden ved De Olympiske Lege i London, hvor han vandt guld i omnium, der er et cykelløb med seks forskellige krævende discipliner.

Forsøgte at forsvare guldet

Ved Legene i Rio de Janeiro gjorde Lasse Norman Hansen alt, hvad han kunne for at forsvare guldet fra London, men det lykkedes ikke.

Han kæmpede sig dog til en imponerende bronzemedalje i et meget stærkt felt, der blandt andet havde den engelske Tour de France-stjerne Mark Cavendish i en fremtrædende rolle. Cavendish vandt sølv, mens Italiens Viviani tog guldet.

Nu med tre OL-medaljer

Det var en meget, meget glad og stolt Lasse Norman, som mødte den danske presse efter sin fine bronze-præstation.

LÆS OGSÅ: Pernille Blume fik et guldkys af kæresten René Holten

- Jeg kan kun være tilfreds. Jeg synes, jeg fik meget ud af de kræfter, jeg havde, sagde Lasse Norman Hansen til DR Sporten.

Lasse Norman Hansen var i øvrigt den bærende kraft og helt store motor på holdet i 4.000 meter forfølgelsesløb, som kørte sig til bronzemedaljer et par dage før omnium-løbet. Således kommer Lasse Norman Hansen hjem med to bronzemedaljer, og han har nu i alt vundet tre olympiske medaljer i sin karriere.

LÆS OGSÅ: Bryder Mark O. Madsen fik overrakt OL-sølvmedalje af kronprins Frederik

Læs mere om: