31. aug. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Lasse Svan fylder 33 år: Fødselsdagsfest med guldsmag

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-38335.jpg
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Håndboldlandsholdets Lasse Svan Hansen gav for nylig sig selv en tidlig fødselsdagsgave, da han til OL i Rio vandt guld sammen med sine holdkammerater. Svan blev desuden kåret til OL-turneringens bedste højre fløjspiller.

For Lasse Svan Hansen fra Store Heddinge på Stevns er der mere end almindelig meget at fejre i dag. På sin 33-års fødselsdag kan han nemlig se tilbage på et par af sin håndboldkarrieres mest forrygende uger, og så kan han nyde, at alt i privatlivet også kører på skinner.

Lasse Svan Hansen skal hjem til Flensburg

Lasse Svan spiller til daglig for den tyske Bundesligaklub Flensburg Handewitt, og han bor sammen med sin bedre halvdel Sara og parrets halvandet år gamle datter tæt på sin arbejdsplads syd for den dansk-tyske grænse.

For en uges tid siden kom Lasse hjem til Danmark efter et sandt eventyr ved De Olympiske Lege i Rio de Janeiro i Brasilien.

Var håndboldslandsholdets grimme ælling

Danmarks håndboldherrer vandt med en flittigt scorende Svan på højre fløj finalen over Frankrig og erobrede dermed - højst overraskende - OL guldmedaljer. Lasse fik i løbet af turneringen sit absolutte gennembrud på holdet, hvor han tidligere har stået en smule i skyggen af andre fløjgiganter.

I Brasilien var det dog slut med skyggetilværelsen og med at være håndboldlandsholdets grimme ælling, og i stedet sprang Lasse altså ud som en overdådigt spillende og højtflyvende Svan.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-38178_2.jpg
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

Lasse Svan Hansen udtaget til verdensholdet

Efter guldtriumfen blev Lasse udtaget til verdensholdet, det såkaldte Allstars hold, og dermed blev han kåret til verdens bedste på sin plads som højre fløj. En kæmpe triumf.

– Det var fantastisk. Fantastisk at blive anerkendt på den måde. Det har jeg ikke prøvet før, sagde Lasse til TV 2-Sporten umiddelbart efter sin hjemkomst.

Champagne og familiehygge

For Lasse Svan har det været rigtig rart og afslappende at komme hjem efter ugerne i Brasilien. For selvom OL i Rio de Janeiro var godt, så savnede han sin familie, der ikke var med i Brasilien.

De var også glade for at få deres helt egen håndboldhelt hjem igen, og der var ifølge Lasse allerede på dag 1 efter hjemkomsten lagt op til champagnefest hos hans forældre i Store Heddinge i anledning af medaljen.

LÆS MERE: Kronprins Frederik om håndboldherrerne: Absolut olympisk topklasse

Der bliver måske også drukket et glas fødselsdagschampagne hos familien Svan i dag, når der er ny fest med herlig guldsmag.

BILLED-BLADET ønsker stort tillykke med dagen.

Læs mere om: