10. jan. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Lige før EM: Mikkel Hansen og Mathias Gidsel kritiserer TV 2

Mikkel Hansen og Mathias Gidsel
Mikkel Hansen og Mathias Gidsel
Foto: Mikael Rieck og Kaspar Wenstrup
EM i håndbold begynder onsdag, og der er store forventninger til de danske spillere, som nu retter kritik mod TV 2 på grund af en reklame.

Herhjemme skal vi snart have en ny konge, og det skal man også i sportens verden - nemlig kongen af europæisk håndbold.

EM begynder onsdag, og det er igen i år TV 2, der sender slutrunden, som tusindvis plejer at følge med i.

Hvis man ser flow-tv, har man formentlig set den reklame, som TV 2 har sendt igen og igen forud for slutrunden. Den viser en række af de udenlandske hold under timeout, og så er klippene tekstet, så seerne kan forstå, hvad de siger.

Underteksterne viser dog ikke, hvad de udenlandske håndboldspillere reelt siger. I stedet er det spanske landsholds snak for eksempel blevet oversat til: ”Hvad vil vi ha’? Sølv”.

Kampagnen går under navnet ”Guldet er reserveret”, men den humoristiske reklame, der ikke levner nogen af de øvrige hold chancen for at vinde guld, er ikke faldet i god jord hos alle.

Heller ikke hos det danske herrehåndboldlandshold, der har vundet de seneste tre VM-slutrunder, men som til gengæld ikke har vundet EM siden 2012.

- Jeg synes ikke, at den er helt spot on. Jeg synes heller ikke, at den er helt viser, hvad vi står for. Samtidig er det måske også lidt respektløst over for alle de andre hold, som også er enormt dygtige og træner hver dag, siger Mathias Gidsel til TV 2 og understreger samtidig, at han også godt kan se det sjove i reklamen.

Mikkel Hansen synes heller ikke, at den rammer plet og går endnu længere i sin kritik.

- Det er ikke en gang kækt, det er næsten mangel på respekt for nogle af de andre lande at tale om, hvem der skal spille om andenpladsen, siger den danske stjerne til Jyllands-Posten.

Danmark spiller sin første kamp ved EM torsdag aften.

Læs mere om: