17. jun. 2013
Af Helle Skram de Fries

Lotte Friis er blevet voksen

Lotte Friis
Lotte Friis og Nemo
Foto: Niels Henrik Dam og privat
Den 25-årige supersvømmer Lotte Friis er vokset både sportsligt og mentalt efter flytningen til Frankrig.

Efter sin store nedtur ved OL sidste år i London valgte topsvømmeren Lotte Friis at forlade Danmark. Det store medaljehåb floppede helt og fik mod forventning igen medaljer med hjem fra OL. Det slog hende helt ud, og hun var tæt på helt at droppe svømningen. Men en beslutning om at flytte til sydfranske Nice gav Lotte Friis svømmeglæden tilbage. Nu stortrives hun i det franske, hvor hun har beot siden 22. oktober sidste år.

Flytningen til Frankrig har i den grad modnet den 25-årige svømmer, der er blevet mere selvsikker og selvstændig. Fra at være en lidt usikker person er Lotte blevet "voksen" og har fået selvtillid både som sportsmenneske og privat person.

- Jeg er vild med byen, træningen, maden og mine franske venner, fortæller Lotte Friis.

Mens Lotte har boet i Nice, har hun kun været hjemme i Danmark to gange. På et af sine Danmarksbesøg tog Lotte en tur til Fyn, hvor hun i Assens hentede en lille perserkilling, Nemo, som skulle med hende hjem til Nice. Her holder den hende med selskab i lejligheden, hvor hun også tit hygger sig med sine nye venner i Frankrig.

Svømmemæssigt går det fantastisk for Lotte, der både ligger nummer 1 på versdnsranglisten og er fransk mester.

- På nuværende tispunkt af sæsonen træner jeg ale ugens syv dag, og det er super hård træning, fortæller en glad Lotte Friis.

På kærestefronten er der ikke rigtig sket noget.

- Nej, jeg har ingen kæreste i øjeblikket, så der er desværre ikke noget nyt på den front, fortæller Lotte Friis til BILLED-BLADET.

Læs mere om: