12. jul. 2015
Af af Helle Skram De Fries

Lotte Friis hjemløs i Baltimore

Lotte Friis
Lotte Friis
Foto: Hanne Juul (BILLED BLADET)
Efter et besøg i Danmark i foråret blev den danske svømmestjerne hjemløs i Baltimore, hvor hun bor og træner.

Lotte Friis var i foråret hjemme på besøg i Danmark, og det nød hun meget.

- Det er længe siden, jeg har glædet mig så meget til at komme hjem. Hjem til familien, hjem til dem jeg holder af, skriver hun i sit nyhedsbrev og fortsætter:

- Tilbage i Baltimore havde jeg travlt.
 En af mine holdkammerater stoppede og flyttede ud af vores hus, og Allison (som er en af dem, Lotte deler hus med, red.) og jeg var derfor nødt til at opsige lejekontrakten på huset. Vi havde simpelthen ikke råd til at betale huslejen, når vi kun var 2. 
I starten tog jeg det roligt, for jeg vil bare leje en billig et værelse, men fordi jeg ikke har permanent visum, kunne jeg ikke leje noget. 
Den 15. maj stod jeg ”hjemløs” på gaden med 2 kufferter, resten af min baggage og mine møbler var opmagasineret.

Veninde hjalp

Situationen var skidt for svømmestjernen, der dog har fundet en løsning.

- Heldigvis har jeg en dejlig veninde, den mangedobbelte para-olympiske guldmedalje-vinder Jessica Long, som tilbød, at jeg kunne flytte ind hos hende og hendes roomie i deres lejlighed. Jeg har ikke mit eget værelse, men vi har det godt og superhyggeligt. Nogen varig løsning er det dog ikke, lyder det fra Lotte Friis.

Gode svømmetider

Hun kan så glæder sig over nogle rigtig flotte svømmetider.

- Midt i maj deltog jeg ved 5. afsnit af denne serie i Charlotte, North Carolina. Og denne gang gik det, som jeg håbede. 
På 1500m fri svømmede jeg den næst hurtigste tid i verden i år,
 Og det blev til super hurtige tider på 400m og 800m fri. En måned efter gik det løs ved den sidste afdeling af serien i Santa Clara, Californien, ved dette stævne koncentrerede jeg mig om 400m fri, hvor jeg svømmede endnu hurtigere end i maj.

Så trods boligsiruationen er Lotte Friis ved godt mod "Over There".

Læs mere om: