Lotte Friis i sorg over svømmetræners død

Lotte Friis.

Lotte Friis.

Foto: AOP
Den danske svømmestjerne mindes sin tidligere træner Paulus Wildeboer, som er død af kræft.

Den tidligere landstræner for det danske svømmelandshold, hollandske Paulus Wildeboer, er død i en alder af 59 år efter længere tids kræftsygdom, og det tager hårdt på danske Lotte Friis.

Den 26-årige svømmepige havde Wildeboer som træner i flere år, og hun betegner ham som en af de vigtigste personer i sit liv.

- Han har betydet så meget for mig, og når jeg tænker på Paulus, er det med masser af glæde over den tid, vi havde sammen. Jeg har vidst i noget tid, at han var syg, men derfor er det jo trist alligevel, når det er sket, siger Lotte Friis til BT.

De tilbragte op mod 35 timer om ugen sammen indtil januar 2013, hvor Wildeboer flyttede til Australien for at fortsætte karrieren.

Ottesen fik ikke sagt farvel

Han var landstræner fra 2008-2012, og også svømmekollegaen Jeanette Ottesen er i dyb sorg over dødfaldet.

- Jeg har det ikke så godt, må jeg sige. Jeg er rigtig ked af det. Det er lidt frustrerende, at jeg ikke fik sagt farvel på nogen måde. Jeg føler ikke, at jeg har fået takket ham nok, for alt det han har gjort, siger Jeanette Ottesen til Metroxpress.

Paulus Wilbeboer døde af prostatakræft, og han efterlader sig hustruen Winnie samt to sønner, som er aktive inden for elitesvømning.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden