25. apr. 2017
Af Majken Munk

Lotte Friis indstiller svømmekarrieren

Lotte Friis
Lotte Friis
Foto: Claus Fisker
Elitesvømmeren og den tidligere "Vild med dans”-deltager Lotte Friis har besluttet at stoppe karrieren som svømmer øjeblikkeligt.

Den 29-årige svømmer Lotte Friis har fra dags dato valgt at indstille sin svømmekarriere, der ellers har budt på et hav af medaljer. Hun har dog ved det seneste OL i Rio fortalt, at hun ville tage sin karriere op til overvejelse, men nu har hun truffet den endelige beslutning.

- Det har ikke været en nem beslutning at træffe - at stoppe med den sport, der gennem mange år har givet mig så mange fantastiske udfordringer, så mange oplevelser, så mange gode venner og så megen glæde. Det er en sport, der i mange år har været mit liv, fortæller Lotte Friis i en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion.

En karriere i dansende fart

Hele Danmark lærte hende rigtigt at kende, da hun sammen med partneren Mads Vad dansede sig ind i folks hjerter i TV 2-programmet ”Vild med dans”. Her røg hun ud, inden hun nåede medaljepodiet som femte-sidste par i programmet.

Lotte Friis, Mads Vad
Lotte Friis og Mads Vad
Foto: Martin Høien

Men Lotte Friis har haft sin vante gang på medaljepodiet, når det kommer til svømning. Faktisk vandt hun den første danske svømmemedalje i 20 år, da hun stod på podiet ved OL i Beijing. Desuden har hun både skrevet EM- og VM-vinder på CV’et.

LÆS MERE: Lotte Friis: Svært at finde en kæreste

Læs mere om: