11. jul. 2015
Af af Helle Skram De Fries

Lotte Friis lagde blomst på svømmevenindens gravsted

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-83460.jpg
Foto: Hanne Juul
Lotte Friis’ franske veninde blev dræbt i en helikopterulykke, og nu har den danske svømmer fået bearbejdet sorgen.

Det var et kæmpe chok for Lotte Friis, da hendes nære svømmeveninde Camille Muffat den 9. marts i år blev dræbt i en helikopterulykke i Argentina. Ulykken skete i forbindelse med optagelserne af et realityshow og i alt otte franskmænd og to argentinere omkom ved ulykken.

Mens Lotte Friis boede og trænede i Nice, blev hun og Camille Muffat meget nære veninder. Lotte Friis var i Baltimore, hvor hun bor og træner i dag, da hun fik den tragiske besked.

Tabte gnisten

- Min roomie i huset i Baltimore så det i fjernsynet og løb ned til mig. Hun ville ikke have, jeg pludselig hørte det og så var helt alene, fortæller Lotte Friis i et nyhedsbrev.

- Min veninde, den Olympiske mester på 400 fri fra London 2012 Camille Muffat, som jeg var blevet meget, meget gode venner med det år, jeg boede i Nice, var blevet dræbt ved en helikopter ulykke i Argentina. Det blev en lang nat, hvor jeg græd og stirrede ud i luften. Kun to dage før havde jeg skrevet med Camille og aftalt, at når hendes TV-optagelser var overstået, skulle vi ses. De næste uger mistede jeg fokus, pludselig virkede VM kvalifikation og svømning ligegyldigt i den større sammenhæng, hvor livet er det vigtigste. Det er stadig, urealistisk, at Camille er væk, at vi aldrig mere skal tale sammen, hygge sammen, grine eller græde sammen, og at hun kun 25 år.

Tog afsked

Senere fløj Lotte Friis til Nice for at tage sin egen afsked med veninden.

- Heldigvis havde min mor sagt ja til at rejse med mig, for det var en tung rejse. Vi besøgte de steder, Camille og jeg plejede at komme, jeg var forbi svømmehallen, vores lejligheder og spiste på vores yndlingsrestauranter, hvor jeg havde mulighed for at mindes vores gode timer sammen. Jeg fik lagt en blomst på graven og lukket et kapitel i mit liv, jeg nu kan se tilbage på med glæde og ro.

Læs også: Lotte Friis underviste børn

Læs mere om: