14. jun. 2021
Af Majken Munk

Martin Braithwaite i tårer: Vi var ved at miste en holdkammerat

Martin Braithwaite
Martin Braithwaite
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det var en tydeligt berørt Martin Braithwaite, der på et pressemøde mandag reagerede på lørdagens hændelse med Christian Eriksen.

Mandag formiddag afholdt Dansk Boldspil-Union, DBU, første pressemøde med spillerdeltagelse, efter Christian Eriksen lørdag faldt om i Danmarks første EM-kamp.

En af de deltagende spillere var Martin Braithwaite, der fortsat var meget berørt af hændelsen.

Tæt på at miste en holdkammerat

Martin Braithwaite fortalte på pressemødet, at hændelsen har sat sig dybt i ham.

- Vi var alle sammen ved at miste en ven og en holdkammerat. Det er ikke noget, du tænker på, når man går ind på en fodboldbane, som jo plejer at være glæde, siger han til TV 2.

Da Martin Braithwaite bliver spurgt ind til, hvordan han oplevede hændelsen på banen, hvor han knytter hænderne i bøn, bliver han rørt til tårer.

- Jeg prøver at gøre det eneste, jeg kan, for at hjælpe ham, for det er så uvant en situation, siger han.

Christian har det bedre

Martin Braithwaite understreger, at det har hjulpet ham meget at se Christian Eriksen, som har været igennem på en videochat til hele landsholdet.

- Det, at Christian har det bedre, gør, at jeg har det bedre. Det er nogle billeder, man har i hovedet, som man ikke kan glemme, siger han til TV 2 og fortsætter:

- Det hjælper at se, at han har det bedre. Det gør det. Jeg har fået det bedre, siden det skete. Vigtigst af alt er, at Christian har det godt.

Kamp for Christian

Selv om det er svært for landsholdet at se fremad mod deres anden kamp på torsdag, hvor de møder Belgien, fortæller Martin Braithwaite, at kampen skal spilles for Christian Eriksen.

- I modgang står vi alle sammen sammen. Jeg er slet ikke i tvivl om, at man kommer til at se noget specielt i Parken på torsdag. Jeg bruger det helt sikkert som en motivation at gå ud og spille for Christian, siger han.

Læs mere om: