18. mar. 2014
Af af Kasper Kankelborg

Mette Riis ville tage Bjarne tilbage to år efter skilsmissen

Mette Riis og Bjarne Riis
Mette Riis og Bjarne Riis med sønnerne Thomas og Jesper
Foto: AOP
Efter skilsmissen var Mette Riis klar til at tage Bjarne tilbage i flere år. – Det var jo ham, jeg elskede, siger hun

Selv om Mette Riis efter skilsmissen følte sig dybt svigtet, var hendes følelser for Bjarne stadig så stærke, at hun var parat til at til at tilgive ham og hans utroskab.

- Jeg savnede ham. Jeg ville ikke have andre end ham. Det var jo ham, jeg elskede. Han var min mand. Børnenes far. Jeg havde aldrig set det her komme. Det var det sidste, der kunne ske for mig.

Læs også: Mette Riis: Utroskaben var det værste

- Jeg tror, jeg havde taget ham tilbage, selv hvis han var kommet to år efter. Efter tre år havde jeg nok sagt nej, fortæller Mette Riis i et stort interview med Ude og hjemme.

Så ham med Anne Dorthe på forsiden

Bjarne Riis kom dog ikke tilbage til Mette og de to drenge. I stedet kastede han sig ud i et nyt liv med Anne Dorthe Tanderup, som han havde haft en affære med året inden.

Læs også: Mette Riis: Dopingen lå hjemme i køleskabet

Mette kunne se nye billeder af dem sammen på forsiden af bladene få uger efter, skilsmissen var blevet offentliggjort.

- Det var hårdt. Børnene så det jo også, men jeg ved ikke, hvor meget de forstod. De pegede bare og sagde: ”Der er far”, og jeg måtte så fortælle dem, at han var på Mallorca med en, der hed Anne Dorthe.

Rullede gardinerne for og gik i seng

Det tog lang tid for Mette Riis at komme sig over skilsmissen. I starten lå hun det meste af tiden i sin seng for nedrullede vinduer, når drengene var sendt i skole. Hun kunne ikke stå op.

Læs også: Mette Riis: Utroskaben var det værste

I dag holder jeg af ham

- Jeg kan huske, at jeg efter et år kom kørende i min lille røde polo, og så begyndte jeg pludselig at nynne til et stykke musik i radioen. Jeg blev helt forskrækket. Det havde jeg ikke gjort i et år.

I dag er der gået 17 år siden skilsmissen, og Mettes følelser for Bjarne har ændret sig meget.

-Jeg elsker ham ikke. Men jeg holder af ham, og jeg synes, det er hård kost alt det, han har rodet sig ud i. Jeg så dokumentaren om ham (Riis-Forfra på DR1), og det gjorde mig ked af det at se, hvor dårligt han havde det. Selvfølgelig især fordi, han er drengenes far.

Læs mere om: