17. okt. 2011
Af af Casper Nielsen

Michael Laudrup færdig som træner: Familien bliver på Mallorca

Familien Laudrup til Rebeccas konfirmation for to år siden. Til venstre er det halvbror Mads og bror Andreas, som begge bor i Danmark
Familien Laudrup til Rebeccas konfirmation for to år siden. Til venstre er det halvbror Mads og bror Andreas, som begge bor i Danmark
Foto: Lars Laursen/BILLED-BLADET
Michael Laudrup er færdig som træner for Mallorca, men fru Siw har stadig sin gang på stadion som fodbold-rejseguide

Det var under stor dramatik, at Michael Laudrup trådte tilbage som træner for den spanske fodboldklub Mallorca.

På grund af en uoverensstemmelse med den magtfulde klubpræsident Serra Ferrer skal den danske fodboldlegende ikke længere have sin gang i klubben.

Men ironisk nok vil en anden Laudrup til gengæld stadig komme fast på Ono Estadi i Palma - nemlig Michaels kone, Siw.

- Forskellen er, at jeg nu kan komme og nyde kampene uden at skulle sidde og være nervøs for, hvordan det går min mand, siger Siw.

Siden Michael Laudrup begyndte i klubben i august sidste år, har Siw via sit rejsebureau By Retz været foregangskvinde for at lave firma-fodboldrejser til den spanske ferieø.

Bureauet har via Laudrup haft adgang til de bedste pladser på stadion, og man har ydermere kunnet tilbyde gæsterne at overvære klubbens træning og muligvis få en snak eller et billede med Michael Laudrup før kampene.

Den del af arrangementet vil naturligvis ikke længere være aktuelt, efter at Michael Laudrup fik en aftrædelsesaftale i stand - med øjeblikkelig virkning.

- Men Siw arbejder stadig videre. Hun modtager alle de gæster, vi sender ned på eksklusive ture til vingårde og tager også med ud til stadion.

Vi har heller ikke modtaget en eneste annullering, siden det kom frem, at Michael stoppede. Danskere vil bare gerne til Mallorca, og Siw føler nærmest, hun har fået lidt mere overskud, nu hun ikke skal sidde og bekymre sig så meget om, hvordan kampene går, fortæller Siws bror, Glen Retz, der fortsætter med Mallorca-arrangementerne, til fodbold-sæsonen slutter.

Hele familien elsker Spanien

Michael har fortalt, hvordan han har været trist, frustreret og i dårligt humør, når han kørte hjem fra træning. Og at han til sidst ikke følte, at han kunne byde familien det. "Nu er der mulighed for at få lidt ro på", som Michael har sagt.

Ro på de indre linjer er vigtigt. For selv om Michael Laudrup nu skal se sig om efter en anden klub at træne, vil familien under ingen omstændigheder flytte fra Mallorca før tidligst til sommer.

Hvis de da overhovedet vil flytte. Siw og Michael købte i sommer et stort hus med flot udsigt over vandet i Portals Nous, en by der ligger på det sydvestlige Mallorca, cirka 10 kilometer fra Palma. Og her er de faldet godt til. - Siw og Michael elsker jo Spanien, men det vigtigste lige nu er Rebecca. Hun skal afslutte sin studentereksamen til sommer. Rebecca går på den internationale skole i Palma, og hun skal under ingen omstændigheder afbryde sin skolegang, siger Glen Retz.

Så uanset hvordan det jobmæssigt udvikler sig for Michael Laudrup i det næste halve år, bliver familien altså boende på Mallorca, mens 17-årige Rebecca gør sin uddannelse færdig. Rebecca har tidligere udtrykt ønske om at komme til USA, når hun er færdig. Så indtil videre holder Michael Laudrup sig derfor nok i ro - for familiens skyld.

Læs mere om: