9. okt. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Midt i en tid med flere bekymringer: Kasper Hjulmand har fået noget at glæde sig over

Kasper Hjulmand
Kasper Hjulmand
Foto: Ritzau/Scanpix
Der er ikke lang tid til, at VM-slutrunden i Qatar fløjtes i gang for træner Kasper Hjulmand og herrelandsholdet i fodbold. Midt i en tid med bekymringer over skadede spillere forud for VM-kampene, kan Kasper Hjulmand i dag glæde sig over en smule held for ham og landsholdet i forbindelse med noget helt andet end VM i Qatar.

Kasper Hjulmand og fodboldlandsholdet skal sidst i november spille første kamp ved VM-slutrunden i Qatar.

Lige nu går Hjulmand og hans trænerstab rundt og er en smule bekymrede over, at et par nøglespillere i det centrale forsvar døjer med skader.

Kan Simon Kjær, Andreas Christensen og Joachim Andersen, der er så vigtige for landsholdet, nå at blive klar til VM-start?

Kasper Hjulmand er en smule nervøs

For nogle af spillerne bliver det et kapløb med tiden, og Kasper Hjulmand kan kun se til fra sidelinjen og bede til, at han kan udtage den stærkeste trup med alle de vigtigste nøglespillere til VM-slutrunden, som kan gå hen og byde på noget stort for de rød-hvide helte.

Midt i forberedelserne til VM-slutrunden har Kasper Hjulmand og hans hold været meget heldige med lodtrækningen til EM-kvalifikationspuljerne til EM i Tyskland i 2024.

Decideret heldig med lodtrækningen

Danmark var ved lodtrækningen i Frankfurt i Tyskland i dag seedet blandt de stærkeste fodboldnationer og slap derfor for at ryge i en pulje med de allerstærkeste landshold.

Og dette faktum krydret med decideret lodtrækningsheld betyder, at Danmark er endt i en overkommelig EM-kvalifikationsgruppe med Finland, Slovenien, Kasakhstan, Nordirland samt San Marino.

Dermed er Danmarks herrelandshold storfavorit til at kvalificere sig direkte til EM-slutrunden i Tyskland 2024, som forventes at blive den ultimative fodboldfest på helt klassisk manér med øl, fest, farver, fed fodbold og fokus på menneskerettigheder.

Er godt tilfreds

Naturligvis er landstræner Kasper Hjulmand godt tilfreds med EM-scenariet, selv om han understreger over for den danske sportspresse, at han nu igen 100 % vil koncentrere sig om, at Danmark får succes ved verdensmesterskabet i fodbold, som afvikles i ørkenstaten Qatar fra den 21. november til den 18. december.

Læs mere om: