7. aug. 2011
Af af John Lautrup

Mikkel Kessler: Min far blev syg

Mikkel Kessler
Mikkel Kessler
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Bokseren Mikkel Kessler levede nogle år i Monaco, men faderens sygdom fik ham til at vende næsen hjemad.

Livet kan uddele langt hårdere slag end dem, Mikkel Kessler nedlægger modstandere med i bokseringen. Sådan ét ramte for et år siden hans far. Den 66-årige Ole Kessler fik en hjerneblødning, og det blev en brat opvågnen for sønnen. Han pakkede sine flyttekasser i Monaco og flyttede hjem til Danmark.

- Jeg havde været væk i lang tid og savnede mine forældre. Da far så fik den hjerneblødning, tænkte jeg, at det var på tide at komme hjem, inden jeg mister dem, fortæller en travl Mikkel Kessler, 32 år, da BILLED-BLADET mødet ham i sit private træningscenter i Store Magleby på Amager.

Her har han totalrenoveret en tidligere værkstedshal, der i et halvt år har været rammen om hans fysiske træning. Midt i lokalet står en boksering, og i et hjørne finder man alt, hvad et bokserhjerte kan begære af udstyr til vægttræning. Tre sandsække hænger fra en bjælke. En boksebold er spændt ud mellem gulv og loft. Alt er lyst og lækkert. Slikket og rent. Her er intet af den svedige og lettere lurvede gym-stemning, man forbinder med boksning.

Lea er min kæreste

- Stedet er helt perfekt. Alt er, som det skal være, og det er dejligt at have fået sit eget træningslokale. Jeg har i lange stræk boet og trænet i Tyskland, Monaco og USA. Mit liv har været én stor kuffert hele tiden. Jeg har savnet en base, og den har jeg nu fået, siger Mikkel Kessler.

Han var for et stykke tid siden i frokostavisernes overskrifter, fordi han følte sig tvunget til at fortælle om sit kærlighedsliv. Hans mor, Ann-Patricia Christiansen, havde forinden været lidt for åbenmundet i et interview og udtalt, at Lea Hvidt, som han har kendt i flere år, blot var hans "bolleveninde". Hun er meget mere end det, meddelte han dagen efter og fortalte, at de har været kæreste i en måneds tid og er "meget glade for hinanden".

Vil gerne have børn

Mikkel skulle angiveligt have været rasende, og Ekstra Bladet mente efterfølgende at vide, at der nu er kold luft mellem ham og moderen. Han smiler afværgende, da vi spørger til familiefejden og lader forstå, at der er tale om en storm i en spytbakke. Han elsker fortsat sin familie, men nægter i øvrigt kategorisk at tale om sit privatliv. Gennem årene har han haft for mange dårlige oplevelser på den konto, og derfor får vi heller ikke mere at vide om forholdet til Lea.

At han er på jagt efter et hus, vil han dog godt røbe. Lige nu bor han til leje i en lejlighed i Ørestaden. Og når han en gang har fundet huset, og boksehandskerne er pakket væk for altid, så er han også parat til at stifte familie.

- Jeg vil gerne have nogle børn, og jeg er sikker på, at jeg nok skal blive en god far. Dét finder jeg ud, når jeg får en dreng en dag .., for drengen må gerne komme først. Er det ikke dét, alle mænd siger?, siger Mikkel Kessler.

Læs mere om: