Miraklet i Baku: Danmark er videre til semifinalen

Thomas Delaney og holdkammeraterne vandt kvartfinalen.
Danmark fik en drømmestart på kvartfinalen mod Tjekkiet og er nu videre til semifinalen ved EM.

Efter en uges ventetid var det endelig blevet kvartfinaletid for herrelandsholdet og hele fodbolddanmark.

Og de fik en vaskeægte drømmestart mod Tjekkiet.

Danmark fik drømmestart

Allerede få minutter inde i opgøret headede Thomas Delaney bolden i kassen til 1-0, og inden første halvleg sluttede, nåede også Kasper Dolberg at sætte foden på en drømme-assist fra magiske Joakim Mæhle.

Kampen bliver spillet cirka 4000 kilometer fra Danmark, men på lægterne kunne man flere gange tydeligt høre de cirka 1000 danske roligans, der var på stadion.

På smukkeste vis demonstrerede de over for tjekker og aserbajdsjanere, hvor flot det lyder, når der bliver sunget "Vi er røde, vi er hvide, vi står sammen side om side".

Og det var netop, hvad det danske landshold gjorde.

I begyndelsen af anden halvleg var de dog knap så overlegne, og tjekkerne fik udlignet til 2-1. Men det var ikke nok til at ryste danskerne og hindre et rød/hvidt mirakel i Baku.

Det danske herrelandshold er videre ved EM efter en mageløs sejr på 2-1, og onsdag aften venter en semifinale mod England eller Ukraine.