Onsdag, 19. januar 2022 - af Majken Munk

Morten Ankerdal om svær tid: Det har været hårdt

Morten Ankerdal
Morten Ankerdal
Foto: Hanne Juul
TV 2’s vært Morten Ankerdal ser tilbage på et år, der har været hårdt at komme igennem, for han har været ramt af sygdom.

Morten Ankerdal er endnu en gang i front for TV 2 under en slutrunde i håndbold.

Sidste år skulle han have været i Tokyo til OL, men det blev ikke til noget, fordi han var hårdt ramt af et udbrud af sin kroniske tarmsygdom.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Maven rumsterer

I 2012 fik Morten Ankerdal konstateret en kronisk betændelsessygdom i tarmen, og i sommeren 2021 gik den i udbrud.

- Det starter i sommerferien i juli måned, hvor jeg pludselig begynder at mærke, at min mave rumsterer og det har jeg prøvet før, og derfor ved jeg, at det ikke er et godt tegn. Så da vi kommer hjem fra ferie, er jeg opmærksom på det, men jeg kan ikke styre det. Det gør, at jeg bliver nødt til at blive undersøgt, fortæller Morten Ankerdal til BILLED-BLADET.

Her spurgte han lægerne til råds, om det var sikkert for ham at rejse til OL i Tokyo, og de gav ham et klart nej.

Dels fordi de ikke kunne sikre, at han ikke blev ramt af temperatursvingninger, som kunne resultere i, han blev sendt i karantæne, men også fordi han var så dårlig, at han ikke ville kunne præstere.

Ramte humøret

Udbruddet ramte ham ikke bare fysisk, for Morten Ankerdals humør ændrede sig også markant.

Det kunne hans hustru Vibeke og deres to børn Emilie og Mikkel fortælle ham, for han havde svært ved selv at opdage det.

- Jeg er ikke sådan en, der piver, men jeg må nok erkende, at det har været hårdt. Det har også gjort noget ved mit humør. Jeg var så sur, og det har jeg måttet tage til mig. Det har påvirket mit grundhumør, for mit overskud har været meget mindre, og så er man jo ikke sjov at leve sammen med, men det så jeg ikke, fortæller Morten Ankerdal.

Læs det store interview med Morten Ankerdal i ugens BILLED-BLADET, der er på gaden torsdag, hvor han fortæller mere om, hvordan han er påvirket af sygdommen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden