4. jun. 2016
Af Niels Burgos

Muhammad Ali er død

Muhammad Ali, Laila Ali
Muhammad Ali, Laila Ali
Foto: All Over
En af vor tids største idrætsudøvere, bokselegenden Muhammad Ali, er død. Han blev 74 år.

Uanset om man har være blot den mindste smule optaget af boksning eller ej, har Muhammad Alis fantastiske liv og karriere kunnet følges af de fleste. Fredag 3. juni var det imidlertid slut. Muhammad Ali døde efter mange års kamp mod sygdommen Parkinson's.

"Efter 32 års kamp mod Parkinson's gik Muhammad Ali bort i en alder af 74. Den tredobbelte bokseverdensmester i sværvægt døde her til aften", meddelte en talsmand for familien fredag.

Muhammad Alis datter, Laili, lagde kort efter et foto af sin lille datter sammen med Muhammad Ali ud på de sociale medier.

"Jeg elsker dette foto af min far med min datter Sydney, da hun var baby. Tak for al jeres kærlighed og varme hilsner. Jeg kan føle jeres kærlighed og sætter stor pris på den" skrev Sydney, der selv har en boksekarriere bag sig.'

Muhammad Ali - "The Greatest"

Muhammad Ali blev både af sig selv og alle andre beskrevet som "The Greatest" . Et af de mange Muhammad Ali-citater, der er gået over i historien, lyder "Flyver som en sommerfugl - stikker som en bi".

Nu har sommerfuglen foldet sine vinger sammen - en æra er slut.

Bokselegenden efterlader sig sin hustru Lonnie, som han blev gift med i 1986. Sammen adopterede de sønnen Asaad Amin. Desuden overleves Muhammad af syv døtre og en søn fra hans tidligere ægteskaber,

Deltag i vores afstemning og vind drømmerejse