20. nov. 2012
Af af Casper Nielsen

Nicklas Bendtners bilulykke ændrede hans liv

Nicklas Bendtner
Nicklas Bendtner
Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET
Nu samler fodboldstjernen Nicklas Bendtner på kunst og har skruet ned for det vilde byliv.

Landsholdsbomberen fortæller i et nyt interview med engelske Mail Online, hvordan han ændrede sit liv totalt efter at være kørt galt i sin Aston Martin i 2009.

Fødslen af hans og Caroline Flemings lille søn Nicholas fik ham til at se livet i et nyt lys. Nu samler han kunst i Italien og har skruet ned for det vilde byliv.

"Alt ramlede, og jeg gennemgik en fuldstændig forvandling og ændrede mit liv", siger Nicklas Bendtner i det ærlige interview.

Mail Online har mødt ham i hans nye omgivelser i Torino, hvor han spiller for Juventus. Og her afslører Bendtner nye sider af sig selv.

Ikke mindst hans interesse for kunst kan måske komme bag på folk, der ud over hans fodboldmeritter mest har forbundet Bendtner med et udsvævende byliv.

Men Bendtner beretter, at han har fået en særlig interesse for moderne kunst, bl.a "de nye graffitikunstnere finder jeg spændende".

"Jeg har syv malerier og tre skulpturer, som jeg er virkelig stolt af. Min favorit er nok den første, jeg købte, et værk af Damien Hirst. Jeg elsker det og kan se på det hele dagen. Det afspejler mig selv på en måde. Jeg kan se noget af mig selv i hans kunst, og jeg kan blive ved med at finde nye ting, når jeg studerer det", siger Bendtner til Mail Online.

Mange af Hirsts værker tager udgangspunkt i naturvidenskaben. Han er blandt andet kendt for en skulpturserie, hvor forskellige dyr er konserveret, og for værker, hvori døden ofte er en central del.

Bendtner fik øjnene op for kunsten, efter at han i 2009 forulykkede med sin Aston Martin i England.

"Da jeg fik min søn, begyndte jeg at tænke helt anderledes", siger Bendtner, der føler, at han også er blevet mere moden inden for det sidste år.

Morten Olsen har senest set denne nye følelse af ansvarlighed. Han gav således Bendtner lov til at være anfører, da det danske landshold i sidste uge spillede 1-1 i Tyrkiet.

Med mål af Nicklas Bendtner.

Læs mere om: