20. feb. 2011
Af af Ken Richter

Niklas Landin: Min kæreste flytter ind

Niklas Landin
Niklas Landin
Foto: Flemming Jeppesen
Håndboldmålmanden Niklas Landin ser frem til at flytte til Tyskland sammen med sin kæreste.

Allerede som 17-årig flyttede Niklas Landin hjemmefra, og det er nu fem år siden, han forlod de trygge rammer i Gladsaxe, hvor forældrene og lillebror Magnus stadigvæk bor. Så på trods af sine kun 22 år har Niklas masser af erfaring med at stå på egne ben.

Det samme gælder på håndboldbanen, hvor han for alvor blev verdenskendt under VM i Sverige. Den tyske topklub, Rhein-Neckar Löwen, sikrede sig hurtigt den unge målmands underskrift på en guldrandet kontrakt, der betyder, at Niklas senest næste sommer skal flytte igen. Den nye adresse bliver i tyske Mannheim, og der kommer ikke kun til at stå Niklas på dørskiltet, for hans jævnaldrende kæreste Liv flytter med.

- Det ser jeg frem til. Jeg havde heller ikke sagt ja til den tyske klub, hvis jeg skulle være flyttet derned alene. Det er hårdt nok, at jeg kommer længere væk fra min familie og venner, siger en ærlig Niklas Landin og understreger, hvor dybt kærligheden stikker til både familien og kæresten.

En at dele oplevelsen med

Han og Liv nåede kun at bo sammen i Svendborg i knap et halvt år, før klubskiftet til Bjerringbro/Silkeborg for et år siden tvang Niklas til at rykke til Jylland.

- Når vi flytter sammen i Tyskland, kan Liv sagtens studere sit fjerde år dernede fra. Jeg tror, det bliver lettere at falde til i en udenlandsk klub, når du også har en at dele oplevelserne og dagligdagen med. Vi har allerede meldt os til et kursus i tysk. Det var ikke lige det fag, jeg var bedst til i folkeskolen. Faktisk var det et af mine hadefag, indrømmer Niklas.

Vil gerne åbne sin egen butik

- Jeg tænker ikke vildt over, hvad jeg skal lave, når det engang er slut med håndbold. Måske synes jeg, at det vil være sjovt at åbne en tøjbutik, siger Niklas, der blev udlært i tøjbutikken, Konrad, mens han boede og spillede i Svendborg.

- Jeg solgte modetøj til unge, og jeg var med til at starte en internetbutik op, og det er faktisk der, jeg køber det meste af mit tøj. I dag er jeg bevidst om, hvilken slags tøj jeg går i. Tidligere gik jeg udelukkende i sportstøj, men det gør jeg ikke længere. Den slags har jeg kun på til træning.

På samme måde som Niklas Landin med alderen er blevet bevidst om sit tøjvalg, så er han også sluppet af med den værste generthed.

- Som type er jeg en stille person, og derfor har jeg aldrig været den, der råber højest. Det har ændret sig med tiden, og det har sikkert også noget med selvtillid at gøre. Jeg har i hvert fald fået lettere ved at åbne op og sige min mening, men jeg tænker mig altid om først, forklarer fremtidens bedste målmand.

Læs mere om: