Niklas Landin var døden nær som lille

Niklas Landin var en af VM-slutrundes allerbedste målmænd.
Niklas Landin var en af VM-slutrundes allerbedste målmænd.
Foto: AOP
Danmarks levende plankeværk var som baby tæt på at dø – han slap med et handicap.

Niklas Landin er Danmarks nye supermålmand på håndboldlandsholdet. Han er 22 år, måler præcis to meter, og så er han kæreste med Liv, som er under uddannelse til farmaceut. Niklas tog sin Liv med til sølv-party i København, hvor de hyggede sig med blandt andre Mikkel Hansen og hans kæreste, Julie.

Efter sølvmedaljen ved verdensmesterskabet i Sverige mener mange eksperter, at Niklas inden for en årrække vil blive verdens bedste målmand. Det lå slet ikke i kortene, at der skulle blive en verdensstjerne ud af Niklas, der kun få uger gammel blev ramt af den livstruende sygdom meningitis.

Han svævede mellem liv og død, men klarede sig. Sygdommen kostede ham dog hørelsen på venstre øre. Men selv om han er halvdøv, så er han 100 procent skarp, når han agerer levende plankeværk mellem målstolperne. VM i Sverige blev det helt store gennembrud.

- Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Men jeg ville jo gerne have vundet guld. Livet er dog også andet end håndbold. Jeg vil virkelig nyde denne uge, hvor der er næsten håndboldfri. Jeg spiller først igen i weekenden. Nu skal jeg have det godt med kæresten. Vi skal ud og hygge os lidt og være sammen med nogle venner. Og så tager jeg nok også Liv med ud at shoppe. Desværre skal hun i gang med sine studier igen i morgen efter en læseferie, og det er jo lidt skidt. Men vi skal nok finde ud af det alligevel, lød det fra en meget glad målmand.

Jeg sætter pris på livet

Efter den svære start på livet med meningitis-sygdommen har Niklas fået sat tilværelsen i perspektiv.
Han sætter pris på alt det, han i dag får ud af livet.

- Jeg tror, jeg var et par uger eller tre, da jeg fik konstateret meningitis, og mine forældre vidste, at det nok ville få en eller anden form for konsekvens helbredsmæssigt. Og det gik så ud over mit venstre øre. Det er fuldstændig dødt, og det er ikke så sjovt. Men altså, jeg vil hellere være døv på det venstre øre, end jeg vil være blind eller lam i hele kroppen. Og jeg kunne jo også have mistet livet på grund af sygdommen. Jeg var bare en baby, så jeg husker intet af det, men det var ikke så rart for mine forældre. Jeg slap med problemet med øret, og i dag står jeg her sund og rask og er håndboldmålmand. Jeg er godt tilfreds, sagde Landin, før han sammen med sin Liv gik på natklub ved Nyhavn.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden