14. aug. 2016
Af af Ulrik Ulriksen

NYE BILLEDER: Pernille Blume vandt OL-guld. Kæresten René Holten er stolt

Pernille Blume
Pernille Blume
Foto: Scanpix
På en perfekt dansk aften i den olympiske svømmehal erobrede Pernille Blume en guldmedalje i 50 meter fri. Med guldmedaljen imponerede Blume alle svømmefans og især sin kæreste, kajakroeren René Holten Poulsen.

Svømmeren Pernille Blume og kajakroeren er Danmarks nye power-par, og begge er i verdenseliten i deres sportsgrene. Lørdag aften slog Blume for alvor til i det olympiske bassin, da hun svømmede sig til OL-guldmedalje i 50 meter fri.

https://imgix.billedbladet.dk/20160814-075709-l_57mb.jpg
Mie Ø. Nielsen Rikke Møller, Jeanette Ottesen og Pernille Blume
Foto: Scanpix

Perfekt aften

Blume havde i det hele taget en noget nær perfekt aften, for en lille time efter guldet, var hun en fjerdedel af de danske hold, der i 4 x100 meter medley snuppede bronzemedaljerne. De andre tre bronzeheltinder var Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen og Rikke Møller.

Pernilles guld var en helt fantastisk bedrift, og det føltes helt uvirkeligt for hende. Ikke siden Legene i London i 1948, er det lykkedes en dansk svømmer at få hængt olympisk guld om halsen.

https://imgix.billedbladet.dk/20160813_jsu5580_copy.jpg
René Holten
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

Stolt kæreste: "That's My Girl"

Triumfen imponerede alle i OL-hallen og alle svømmefans i øvrigt. Også Pernilles kæreste, René Holten Poulsen, der selv er i Rio de Janeiro for at deltage i Legene, var meget, meget imponeret og skrev på sociale medier følgende hilsen fra roernes hotel i Botafogo til sin elskede guldpige i den olympiske landsby i Barra en times kørsel væk: That’s my girl! Det betyder i en halvfri oversættelse til dansk: Sådan min pige!

– Hun skal bare nyde det og svømme sit eget løb, så skal hun nok vinde, sagde René, da de danske medier ved et pressemøde et par timer før svømmefinalen spurgte ham, hvordan han troede, hun ville klare sig i kampen om guldet samme aften. Noget tyder på, at Blume lyttede efter sin helt private kajakroer, der i øvrigt selv går stenhårdt efter olympisk kajakguld i næste uge.

Læs mere om: