13. sep. 2018
Af Karina Didriksen

OL-sølvvinder Christinna Pedersen aflyser turnering: Lillebror alvorligt syg

Christinna Pedersen.
Christinna Pedersen.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
OL-vinderen Christinna Pedersen har valgt at aflyse en badmintonturnering i Japan, fordi hendes lillebror er blevet alvorligt syg.

Den danske badmintonstjerne Christinna Pedersen skulle i denne uge have stået på banen i turneringen Japan Open 2018 med makkeren Mathias Christiansen, men alvorlig sygdom i familien har fået hende til at aflyse sin deltagelse.

- Min bror er desværre blevet alvorligt syg i Danmark, og derfor har vi valgt ikke at spille Japan Open, siger Christinna Pedersen til TV 2 Sport og fortsætter:

- Når et familiemedlem pludselig får en alvorlig sygdom, sætter det tanker i gang, og det har det også gjort i vores familie.

Operationen er rykket

32-årige Christinna Pedersens lillebror er ramt af sygdommen glomerulonefritis, der nedbryder nyrefunktionen. Derfor venter han i øjeblikket på en nyretransplantation, men heldigvis matcher faderens nyre.

Operationen var fastlagt til denne uge, og derfor valgte Christinna Pedersen at blive i Danmark. Nu er datoen imidlertid blevet skubbet, og broren får sandsynligvis ikke en ny nyre før til efteråret.

I forbindelse med sin brors sygdom har badmintonspilleren valgt at blive ambassadør for ”Organdonation – ja tak”.

Venter barn til næste år

Det er kun nogle måneder siden, at Christinna Pedersen og hendes kæreste, badmintonspilleren Kamilla Rytter Juhl, afslørede, at de venter barn til næste år.

Parret vandt i 2016 en OL-sølvmedalje i Rio, men på grund af graviditeten har Kamilla Rytter Juhl valgt at stoppe sin professionelle karriere.

Christinna Pedersens nye badmintonpartner hedder Mathias Christiansen, og det er ifølge TV 2 Sport planen, at de skal deltage i turneringen China Open fra tirsdag i næste uge.

https://imgix.billedbladet.dk/christinna_kamilla.jpg
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET

Læs mere om: