18. jan. 2024
Af Catja Klarskov

Pernille Blume har fået nyt job: Det skal hun nu

Pernille Blume.
Pernille Blume.
Foto: Dan Mariegaard
Den tidligere OL-guldvinder Pernille Blume har fået nyt job.

Den tidligere OL-guldvinder i 50 meter fri, Pernille Blume, har fået nyt job.

Pernille Blume indstillede sin aktive svømmekarriere i 2022, men nu er det afsløret, at hun i fremtiden kommer til at spille en stor rolle for elitesvømmere i Danmark.

Det oplyser SvømDanmark i en pressemeddelelse.

Her lyder det, at den mangeårige landsholdssvømmer Pernille Blume træder ind som mentor for både svømmere og trænere. En opgave Pernille Blume i den grad ser frem til at tage på sine skuldre.

– Dansk svømmesport er i en rivende udvikling, som jeg glæder mig til at komplementere med mine kompetencer og min viden. Jeg er sikker på, at mine input kan bidrage positivt til den kulturændring, som lige nu finder sted. Der er kommet mange nye mennesker til (…) – og så er det jo bare om at hoppe med på toget, når muligheden byder sig. Organisationen og svømmesporten har efter en turbulent tid fået et blakket ry, og det narrativ vil jeg gerne være med til at ændre indefra, hvor jeg kan bringe mine erfaringer og værdier i spil, lyder det fra Pernille Blume i pressemeddelelsen.

Onsdag offentliggjorde SvømDanmark desuden en organisationsændring, hvor der i fremtiden ikke vil være en landstræner eller en sportschef.

I stedet ønsker man at tidligere svømmere – som Pernille Blume – skal bidrage til at hjælpe de danske atleter godt på vej.

Læs mere om: