3. sep. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Poul-Erik Høyer lever med alvorlig diagnose

Poul-Erik Høyer
Poul-Erik Høyer
Foto: Birger Storm
Hele Danmark så med, da badmintonstjernen Poul-Erik Høyer på macho-manér rev trøjen i stykker i guldrus efter sin historiske OL-triumf i 1996. Nu er Høyer alvorligt syg.

Den tidligere badmintonstjerne og olympiske guldvinder Poul-Erik Høyer, 54, lider af Parkinsons syge.

Høyer fik den alvorlige diagnose i 2015 ifølge Ekstra Bladet, og han lever efter omstændighederne godt med den neurologiske sygdom.

Pou-Erik Høyer kæmper videre

- Hvis jeg sørger for at tage min medicin, kan det stort set ikke ses, siger Poul-Erik Høyer til Ekstra Bladet.

Høyer i guldrus

Høyer blev et hit i hele verden, da han efter sin guldtriumf i finalen ved De Olympiske Lege i Atlanta satte gang i en vild sejrsdans og rev sin trøje i stykker, så hans badmintonbryst var fuldstændig blottet.

Ud over OL-guld i herresingle har Poul-Erik Høyer vundet All England to gange.

Han har ved VM opnået tre bronzemedaljer.

Poul-Erik Høyer
Foto: Jesper Sunesen / BILLED-BLADET

Mødte kronprins Frederik under OL i Rio

I dag har Poul-Erik Høyer en meget høj status indenfor badminton, da han er præsident for Det Internationale Badmintonforbund.

Ved flere lejligheder har han som badminton-præsident haft fornøjelse af at møde kronprins Frederik, der er medlem af Den Internationale Olympiske Komité IOC.

Poul-Erik og Frederik var blandt andet i hinandens gode selskab, da de overværede de danske badmintonspillere i kamp under OL i Rio de Janeiro i 2016.

Parkinsons syge, som ca. 8000 danskere ifølge Parkinsonforeningen lever med, kan føre til rysten, muskelstivhed og langsomme bevægelser.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du se de helt nye billeder fra en dejlig dag med kronprinsfamilien i Kancellihuset i Fredensborg, og så byder vi på et fantastisk gemmehæfte med dronning Anne-Maries og prinsesse Benediktes flotteste gallakjoler.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb36-forsider_1.jpg

Læs mere om: