Renatas frygtelige rædselsår

Renata Pytelewska Nielsen i sygesengen med sit overrevne korsbånd, hvilket er det mindste onde, der har ramt hende i år.
Renata Pytelewska Nielsen i sygesengen med sit overrevne korsbånd, hvilket er det mindste onde, der har ramt hende i år.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

Renata Pytelewska Nielsen, EM-guldvinder i længdespring og deltager i "Mestrenes mester", vil se tilbage på 2013 med gru. Hun fik brystkræft, hun er blevet skilt... og i småtingsafdelingen: Hun rev korsbåndet over i TV 2s mestermøde.

Fredag, 1. november 2013 - af John Lautrup

I sommer fik Renata Pytelewska Nielsen en uhyggelig besked fra lægerne, skriver BT. Hun fik konstateret brystkræft. Dette slag kom umiddelbart efter, at hun og hendes mand gennem 25 år, Lars Nielsen, var gået fra hinanden.

Hun blev opereret midt i juni og modtager stadig kemobehandling, men har af lægerne fået at vide, at hun skulle være rask lige inden jul.

- Lige nu er livet en kæmpe rutsjebanetur. Den ene dag har jeg det godt og tænker, jeg nok skal klare det hele. Den næste har jeg de så dårligt og tænker, at det hele måske ikke går alligevel. Jeg føler mig uretfærdigt behandlet af livet og synes ikke, jeg har fortjent alt det her. Jeg skulle have det sjovt, siger en nedtrykt Renata Pytelewska Nielsen til BT.

Hun bor midlertidligt hos nogle venner i København, efter at hun og Lars Nielsen solgte deres hus i Aarhus efter skilsmissen. Og mens hun modtager behandling. Hun har tvillingesønner på på 25 år og finder en smule trøst i, at hun under opholdet i København kan være tæt på barnebarnet, Lucasz, der kom til verden i august. Men livet er alligevel én stor forvirring for hende.

- Jeg lever pludselig i en helt anden virkelighed, som passer mig ad helvede til. Jeg vil bare gerne have mit liv tilbage lige så hurtigt, jeg er i stand til det. Men det kommer til at tage lidt tid, både fysisk og psykisk, så jeg har ingen decideret tidsplan, siger hun til BT.  

Hun glæder sig til at komme tilbage til kollegerne hos Lancôme i Magasin i Aarhus. De og vennerne har hjulpet hende gennem årets nedtur, som altså også indeholder et i sammehængen ubetydeligt uheld under optagelserne til "Mestrenes mester". Hun rev korsbåndet over i et fald.