16. nov. 2022
Af Josephine Sjelhøj

René Holten Poulsen misser udtagelse for første gang i 15 år: Jeg havde følelsen af, at de gik bag om ryggen på mig

René Holten Poulsen
René Holten Poulsen
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Det kom som en stor overraskelse for René Holten Poulsen, da han tidligere i år ikke blev udtaget til Elitecenteret i Dansk Kano og Kajak Forbund.

For første gang siden 2007 er René Holten Poulsen ikke udtaget til Elitecenteret i Dansk Kano og Kajak Forbund.

Roeren vandt OL-sølv i 2008 og har sidenhen placeret sig i top tre adskillige gange ved både EM og VM. I september vandt han DM-guld i både 500 og 1000 meter enerkajak, men de internationale resultater er udeblevet siden 2017.

Af den årsag er han ikke udtaget i år.

Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen, har tidligere udtalt til TV 2, at René Holten Poulsens manglende udtagelse er en ”sportsfaglig vurdering” lavet af Dansk Kano og Kajak Forbund, som de i Team Danmark bakker op om.

Men roeren er selv uforstående overfor beslutningen, og føler sig samtidig uretfærdigt behandlet af forbundet.

Det fortæller han til Politiken.

- Jeg havde følelsen af, at de gik bag om ryggen på mig, og oplevede det som en mærkelig blanding af mistillid og unfair behandling, fortæller den 33-årige roer ærligt til mediet.

Målet er det samme

I flere Instagramopslag understreger René Holten Poulsen, at han på trods af beslutningen stadig har samme mål og ambitioner. Han drømmer nemlig om at repræsentere Danmark ved OL i Paris i 2024.

Derfor står han nu overfor en udfordring i forhold til sin træning. Kajakroeren forklarer, at han har været nødt til at omstille sig, efter han ikke længere er en del af det danske elitecenter og har mistet den økonomiske støtte fra Team Danmark.

René Holten Poulsen har af den årsag lavet et opslag på LinkedIn, hvor han leder efter finansiel støtte, da han mangler 250.000 kroner til OL-kvalifikationen og VM.

Læs mere om: