22. feb. 2014
Af af Niels Burgos

Ricardos søn: Her er tomt uden far

Tommy Møller Nielsen tog gribende afsked med sin far ved bisættelsen fra Ansgar kirke i Odense.
Tommy Møller Nielsen tog gribende afsked med sin far ved bisættelsen fra Ansgar kirke i Odense.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
52-årige Tommy Møller Nielsen føler et stærkt savn efter at have mistet sin far, tidligere landstræner Richard Møller Nielsen, der døde i forrige uge efter lang tids sygdom.

Tusindvis af danskere har sendt blomster, hilsner og varme tanker til afdøde Richard Møller Nielsens familie. Den store landstræner døde i forrige uge i en alder af 76 år – og i onsdags blev der sagt et sidste farvel til ”det fynske bøgetræ” i Ansgar kirke i Odense. Men for Ricardos 52-årige søn, Tommy Møller Nielsen, er savnet særlig hårdt.

- Jeg har det tomt. Man kigger lidt rundt og tænker på ham hele tiden. Det gjorde jeg også, da han var syg, men der kunne jeg jo besøge ham. Her bagefter er det sådan et tomrum, man befinder sig i. Jeg kunne rigtig godt lide ham, siger Tommy Møller Nielsen til BT. Han roser i øvrigt det store pressekorps for at have udvist respekt under hele forløbet af hans fars sygdom. -Da han blev flyttet fra hospital til hospice, kunne det jo have været interessant for mange, men der har folk vist stor respekt. Det har været meget fint, siger sønnen til BT.

Efter bisættelsen havde der været en vis undren over, at den nuværende landstræner, Morten Olsen, ikke deltog for at tage en sidste afsked med sin store forgænger. Men Tommy Møller Nielsen afviser på det kraftigste overfor BT, at det er noget, der skuffer familien.

- Jeg er slet ikke skuffet. Morten Olsen har meldt helt klart ud overfor mig og familien, at han havde et privat ærinde. Han ville ellers meget gerne have deltaget, siger Ricardos søn.

Læs mere om: