15. nov. 2013
Af Casper Nielsen

Richard Møller kæmper mod kræft

Richard Møller Nielsen kræft
Richard Møller Nielsen
Foto: AOP
Europamester-landstræneren er ved at komme sig ovenpå en kræft-relateret svulst i hjernen.

Nogle undrede sig nok over, at Danmarks Europamester landstræner ikke var til stede blandt de gamle landsholds koryfæer, da fodboldens fornemste priser skulle fordeles ved en stor festmiddag i mandags i Cirkusbygningen.

Men Richard Møller Nielsen er endnu for medtaget til at kunne deltage.

Manden, der mod alle odds gjorde Danmark til europamester i 1992, kæmper sin helt egen kamp for at komme til hægterne igen efter at være blevet opereret for en kræft-relateret svulst i hjernen.

- Min far er i efterbehandling, som bl.a. har budt på kemoterapi og strålebehandling. Det har været en hård omgang, men han genoptræner og er ved godt mod – men naturligvis også meget træt ind imellem, siger Richardos søn, Tommy Møller Nielsen til Ekstra Bladet.

76-årige Richard Møller Nielsen blev 25. juli ramt af et ildebefindende hjemme i sin kælder i Kerteminde. Han blev indlagt på Odense Universitetshospital – og i første omgang udskrevet et par dage senere.

Scanninger viste dog, at den svulst, den tidligere landstræner havde i hjernen, krævede operation, og det er følgerne af det indgreb, Richard Møller Nielsen nu knokler for at komme sig over.

- Behandlingerne har haft en kæmpe positiv effekt på ham. Jeg har lige besøgt ham, og han var frisk. Han er en fighter, der klør på med genoptræningen – men det er en hård tur, han er ude på, siger Tommy Møller Nielsen.

Læs mere om: